CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

"Mindannyiunkban csata zajlik.."

2017. december 11. - Inforfess

elme.jpg

Egy kis történet.. 

Egyszer egy öregember azt mondta az unokájának: Fiam, mindannyiunkban csata zajlik a bennünk lakozó két farkas között. Az egyikük a rossz. Ő a düh, a féltékenység, a kapzsiság, a neheztelés, a kisebbrendűség, a hazugság és az ego.
A másik a jó. Ő a béke, a remény, az öröm, a szeretet, az alázat, a kedvesség, az empátia és az igazság. 
Az unoka pár perceg tűnődött a nagyapja szavain, majd megkérdezte: Nagyapa mégis melyik farkas győz? 
Az öregember csendesen azt válaszolta: Az amelyiket táplálod! 

Mi ebből a tanulság? 

Az, hogy a negatív gondolatok negatív körülményeket teremtenek míg a pozitív gondolatok pozitív körülményeket. Soha nem szabad arra gondolj amit nem szeretnél, hogy megtörténjen! Kizárólag arra a szépre és jóra kell gondolj amit szeretnél az életedben függetlenül a pillanatnyi körülményektől. Ne a körülményeid határozzanak meg. Rendszerint azt kapod, amire gondolsz és amit megerősítesz. 

Szinte mindig igaza van annak is, aki azt mondja, hogy KÉPES VAGYOK RÁ és annak is, aki azt, hogy NEM VAGYOK RÁ KÉPES!  Henry Ford

Azt képzeld el amit szeretnél, felejtsd el amit nem szeretnél.

Ma ott vagy, ahová gondolataid hoztak; holnap ott leszel, ahová a gondolataid visznek. James Lane Allen

Viszonylag nehéz sőt nagyon nehéz egy negatív élethelyzetben meglátni a jót és a szépet, pozitív maradni mikor már teljesen reménytelen minden de mindenképp rá kell hangolódni a téged építő dolgokra ahhoz, hogy ne megnehezítsd még jobban a már amúgy sem könnyű pillanatokat. ed1914_5_tipps_motivation_banner_jpg_960x400_c.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr1413471609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása