CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

Ne feledkezz meg a céljaidról!

2018. január 19. - Inforfess

city-man-person-window-alone-solo-1868530.jpg

A rohanó mindennapokban az emberek hajlamosak szem elől téveszteni a saját céljaikat. Egyszerűen elfelejtik azt, hogy miért csinálják azt amit csinálnak és így a lelkesedés, az akarat valami elérése érdekében semmisé lesz. 

Ezután azt érezheted, hogy nyúzott vagy, hogy nem érdekel semmi és egyszerűen az életkedved is a padlót súrolja. Nem szabad szem elől tévesztened a saját célod, mert a célok adnak értelmet az életnek. Ha harcolsz valamiért tudván, hogy a kemény munka árán is de megtudod szerezni bizonyára sokkalta könnyebb lesz, mintha nem lebegne a szemed előtt semmi olyan, amiért megérné "gürcölni". 

Emlékeztesd magad a céljaidra kétféleképpen! 

1. Ha szükséges akkor minden nap szánj két percet arra, hogy összegezd mit miért is csinálsz, hogy miért tart ott az életed ahol és hogy hová akarsz eljutni. Ez nem időpocsékolás és nem haszontalan pótcselekvés, hanem a mindennapok kis lépései amellyel emlékezteted magadat a számodra fontos és kívánt dolgokra! 

2. Írd le a céljaidat egy papírra és hordozd magaddal, rakd ki olyan helyekre ahol több időt töltesz (munkahely-otthon) és ahol lehetőséged van napi szinten sokszor ránézni. Ezzel tudatosítod magadnak akár a munkád kellős közepén, hogy igenis azért csinálom most a nehéz dolgokat, azért dolgozom keményen, hogy a papírra leírt célokat kézzel foghatóvá tegyem.

prevent_plagiarism.jpg

 Ezek abban az esetben is hasznosak lehetnek ha tudod, hogy mi a célod de egyszerűen mégsem teszel értük. Nem teszel lépéseket annak érdekében, hogy elérd amit célul kitűztél. Miért!? Emlékeztetned kell magadat a céljaidra és nem hagyhatod elenyészni őket! 

Ha az ember életében nincs egy vízió, mely után vágyakozhat, melyet valóra
szeretne váltani, akkor hiányzik
a hajtóerő, hogy szívvel-lélekkel küzdjön. ~Erich Fromm~

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr5613587633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása