CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

Sikeres karrierépítés 8+1 alapelv segitségével!

2017. november 15. - Inforfess

 

karrier.png

A sikeres karrierépítés elengedhetetlen elvei, amelyek segítenek neked a mindennapi harcok megvívásához és leküzdéséhez. Csinálhatsz bármit az életben, lehetsz vállalkozó, sportoló, doktór, közszereplő, vagy épp lehetsz alkalmazott is, ha ezek szerint csinálod amit csinálsz akkor sikeres és boldog lehetsz. 

1. Merj Hibázni: Az emberek nagyrésze fél attól hogy hibázni fog, hogy valamit rosszúl csinál, ami a legrosszabb az az hogy már akkor van benned félsz hogy hibát követsz el amikor még neki sem kezdtél semminek. Ha nem mersz hibázni, nem fogsz egyről a kettőre tudni lépni, ne félj attól hogy hibát követsz el, minden elkövetett hiba után egyre több, tapasztaltabb, egyre jóbb leszel abban amit csinálsz, és ez az egyik dolog ami előre fog vinni a későbbiekben!

2. Ne félj a kudarctól: Ha kudarc ér pályád során, a mindennapjaid során, ha nem úgy jött össze valami ahogy vártad volna, ha nem azt kaptad amire számítottál akkor az a legfontosabb hogy ne veszítsd el a hited, továbbra se add fel, addig menj előre amíg nem a kudarcé lesz a főszerep hanem a sikereidet számlálhatód, ez az élet minden területére kiépíthető!

3. Mindig magasabbra nyúlj mint amit elérsz: Mindig kicsit akarj többet, kicsit mindig akarj tovább jútni de ne légy elégedetlen a már meglévő eredményeiddel!

4. Tudd hogy hová tartasz: Mindegy hogy te mivel foglalkozol kell egy cél, egy pont, egy végállomás ha ugytetszik ahová el akarsz érni, amit meg akarsz csinálni, mert ha nem tudod hogy hová tartasz akkor csak kóvályogni fogsz a semmiben, nemlesz akkóra értéke semminek amit elérsz vagy épp amit nem érsz el. A célkitűzés nélkülözhetetlen!

5. Teremts kapcsolatokat: A kapcsolataid is egyfajta anyagi jó létet jelenthetnek számodra, jó az ha az embernek vannak kapcsolatai, egy-egy adott problámot ha nem tudsz mególdani lehet hogy valaki segíthet. Légy nyitott és kedves az emberekkel, segíts teis másoknak, bánj ugy az emberekkel ahogy teis elvárnád hogy veled bánjanak.

6. Ne félj segitséget kérni: Ámbár lehetnek kapcsolataid ha félsz, ha szégyelsz segítséget kérni, mert ugye van ilyenis, biztos teis voltál már igy hogy nem mertél segítséget kérni, inkább magad óldottad meg, nos ez dicséretes de ha módunkban áll merjünk kérni segítséget.

7. Tarts ki, ne add fel az első nehézségnél: Ne hidd azt hogyha kudarc ér, akkor már nemis sikerülhet az adott dolog amibe bele kezdtél vagy épp már folyamatban van, számtalan ember elérte már azt amit akart csakmert nem adta fel az első nehézségnél, kudarcnál sőt egyiknél sem, szóval te se tedd, ha kell harcolj magaddal, győzd meg magad hogy még csak egyszer probáljuk meg még csak egyszer induljunk neki, ha igy teszel nem lehet másképp, csak úgy hogy eléred azt amit akarsz!

8. Szeresd amit csinálsz: Ez az egyik legfontosabb szempont, szeresd amit csinálsz, csináld szenvedélyel, ha nem szereted amit csinálsz akkor nem leszel boldog, nem fogsz akkora sikereket el érni, és ami a legfájóbb nemis tudod ki élvezni azt!

El értünk a + 1-hez nos erröl már beszéltem, a tegnapi cikkemben a Hozd meg a döntéseid-ben!2010-0019_karriertervezes.jpg

Nos mindig meg kell tudnunk hozni a saját döntéseinket, lehet az nehéz vagy kevésbé nehéz, döntenünk kell! Nem állhatunk egy helyben hogy majd valaki más fog dönteni helyettünk és akkor jó lesz. Nem nemlesz jó fog dönteni más helyetted de az neked nem lesz kedvező, a saját életed a saját döntéseid! 

Ezek nélkülözhetetlen dologok a sikeres karrierhez de a mindennapokhoz is kiépíthető, minden ember más, más szokások, más gondolatmenet, más kivitelezés, csak arra tudlak biztatni hogyha nincs minden rendben az életedben akkor probálj meg alkalmazni pár dolgot, pár elvet, változtass magadon, nézdmeg hogy eddig hogy éltél és miaz ami hiányzik, probáld beépíteni a mindennapjaidban és merem remélni hogy jóbb lesz mint ami eddig volt! 

 

Ha segítettem akár egy szóval is annak nagyon örülök, amennyiben ugygondolod hogy másokon is segíthet akkor a lehetőségeidhez mérten oszd meg. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr8713277547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JUSTDOIT 2017.11.16. 18:52:30

Van ebben igazság! Köszönöm a megosztást!

Inforfess 2017.11.16. 18:54:49

@JUSTDOIT: én is igy gondolom :) szivesen!
süti beállítások módosítása