CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

A tudatos gondolkodás fontossága!

2020. augusztus 22. - Inforfess

blurred-background-cellphone-coffee-842554-1024x674.jpg

A helyes, és tudatos gondolkodás önmagaddal kapcsolatban, utat nyit az anyagilag független, szabad és boldog élethez. Szedlacsik Miklós mester-coach

Volt idő mikor azt hittem a siker kulcsa a motivációban rejlik..

Azt hittem, ha kellőképpen motivált vagyok akkor a kitűzött céljaimat, a régóta dédelgetett álmaimat simán megfogom valósítani. Időközben rájöttem, hogy a világ túl zord hely ahhoz, hogy megadja azt amit szeretnék csupán azért, mert motivált vagyok. Sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Minden ember szeretne sikeres lenni, anyagilag független életet teremteni, boldog és egészséges családi légkörben élni. Nem titok én is erre vágyom.. De ahhoz, hogy bármit is elérjek az életben már tudom, hogy tudatosan kell élnem.

Miben nyilvánul meg a tudatos gondolkodás/életmód?

  • Tudatos étkezésben: Az egészséges életmódhoz egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, mennyit és legfőképp mit eszel.table_with_food_top_view_900x700.jpg
  • Tudatos szokásokban: Nem könnyű új szokásokat kialakítani, de ha tudatosan tesszük, akkor a szokásaink is az érdekeinket fogják képviselni. Szerintem mindenki tudja, hogy a rossz szokások mennyire rombolhatják az egésszségünket (pl: cigarettázás, alkoholfogyasztás). Egy jó szokás épp annyira lehet hasznos,amennyire egy rossz szokás káros.
  • Tudatos célkitűzésben: Mindenkinek vannak céljai, valami amit nagyon el akar érni de ezt sokak nem tudatosan és reálisan szemlélik. Fel kell tudni mérni, hogy mennyi munkát és energiát igényel, mennyi idő alatt vagy képes megvalósítani, esetleg mekkora befektetés kell hozzá és végül, hogy meg éri egyáltalán a befektetett idő, munka és pénz annak érdekében, hogy elérd a célt. Vannak akik elérik és nem teszi őket oly boldoggá, mint előtte képzelték. Ezért nagyon tudatosnak kell lenned.
  • Tudatos önfejlesztésben: A legnagyobb érték a tudás, ha értéket akarsz teremteni elengedhetetlen, hogy a megfelelő tudás birtokában légy. Tudatosan kell önfejlesztened! 24522.jpg
  • Barátikörben/haverikörben: Erre van is ráhatásunk és nincs is. Igazából akinek/akiknek a társaságában jól érezzük magunkat azokat többnyire barátoknak/haveroknak nevezzük. De meg kell vizsgálnod, hogy a megfelelő társaság része vagy-e. Ezt mindenki saját maga tudja eldönteni. 
  • Pénzügyi ismeretben: Nagyon fontos, hogy a megkeresett pénzeddel hogyan gazdálkodsz. Lehet olyan dolgokra is költesz ami nem is létfontosságú, de mégis megveszed, mert megvan rá a pénzed. Az, hogy valamit meg tudsz venni nem azt jelenti, hogy meg is kell venned, lehet nincs is szükséged rá de láttad, hogy a szomszédnak is van ezért megmutatod, hogy te is meg tudod venni. Ha olyan könnyű lenne megkeresni a pénzt, mint elkölteni akkor nem lenne baj, de sajnos ez nem így vanmotleyfool-tmot-4d52e0a7-df8e161f.jpg
  • Időbeosztásban: Nagyon fontos, hogy az ember tudatosan ossza be az idejét. Nem célravezető ha túl sokat dolgozol egyhuzamban, mert egy kapcsolat vagy rosszabb esetben egy család rovására is mehet. Meg kell találni az arany középutat, hogy kellő mennyiségű időt fordítsunk a munkánkra és minőségi időt töltsünk a családunkkal. A szorakozásra és egyes vágyak kielégítésére is időt kell szánni. (például valamiféle hobbi ami boldoggá tesz)

     

 Lehet, hogy keményen dolgozol naphosszakat abban a boldog tudatban, hogy egyszer majd jobb lesz minden, kellően motivált is vagy és úgy érzed, hogy bármeddig bírod a cél érdekében és, hogy semmi sem tör meg téged, sosem fogod feladni mert elhiszed, hogy képes vagy rá de mindezt ha nem tudatosan teszed, akkor a rá forditott idő, energia, pénz fölöslegessé lesz. 

Viszont ha egy stratégiát építesz ki az egész életed köré, amít tudatosan be is tartasz és követsz, akkor több mint bizonyos hogy egy kiegyensúlyozott életet fogsz élni és ami még fontosabb, hogy boldog leszel! 

Nem ismerek reménykeltőbb érzést, mint az ember kétségbevonhatatlan képességét, hogy tudatos erőfeszítéssel felemelje saját életét. -Henry David Thoreau-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr5816172822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása