CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

A legfontosabb dolgok az ember életében!

2019. február 23. - Inforfess

family-photos-download.png

A legfontosabb dolgok az ember életében címszó alá mindenkinek vagy majdnem mindenkinek úgyan az úgrik be. A normál ember e kérdés hallatán a családra, a barátokra és az egészségre voksól elsőként és ez így is van rendjén.

 Hogy miért nem írom óda a pénzt? Igen, bizonyára mind találkoztunk már olyan emberekkel, akiknek a "pénz az istenűk".i-love-money-and-they-love-me.jpgNem tántorítsa el őket az sem, ha át kell gázolni valakin(kiken) csak azért, hogy minél több legyen belőle de most nem ezekre pazarlóm a szókincsem. 

Van itt még jónéhány kibeszélni való a legfontosabb dolgok listáján, ilyen például a karrier amire az "átlag" ember nem fordít nagy figyelmet vesztére. Pedig a karrier az egyik legfontosabb cselekménye életünknek, nagy figyelmet igényel főként a fiatal sikerre éhes korosztály számára de mondhatnám a középkorosztályt is hiszen mind ismerjük a mondást "Sosem késő elkezdeni" és nem szabad félválról venni. carrer.jpgA kemény munka, a kitartás, a folytonos alkalmazkodás és megpróbáltatás, a rossz döntések és a rossz döntések által szerzett tudás és tapasztalat tesz képessé, hogy jó karriert tudhass 40-50 x év múlva magad mögött. Szóval ne akarj el tengődni és várni a csodát, mert csóda csak akkor lesz ha kellő időt, munkát, energiát fektetsz bele.

A gyakorlat teszi a mestert, de a kitartásból lesz karrier! 

Nos ha van kemény munka akkor kell kikapcsolodás is, ami pont olyan fontos mint az, hogy megkeresd a kenyér árát. party-06.jpgTalán érdekes és elgondolkodtató, hogy a szorakozás és kikapcsolodás miért is lehet olyan fontos.. Hát azért, mert nem vagy robot és egy életed van. Muszáj sőt kutyakötelességed úgy élni, hogy az útad végén ne megbánást érezz magadba.

Ki kell élvezned minden pillanatát az életednek, ami által a jó, a kellemes és a szép dolgoknak is hagysz teret.Ha épp ahhoz van kedved, hogy el menj golfozni akkor tedd azt, ne vond meg magadtól azt a lehetőséget ami hozzásegít a boldog pillanataidhoz.  Egyszerűen csak merj élni! 

A kikapcsolodás egyedűl bizonyára túl úncsi lenne. Itt jönnek képbe a barátok, az a társaság aki körülvesz téged. 

yourfriendsh.jpg

Ha te sikeres akarsz lenni az élet minden területén, az állásoddal, karriereddel, a szerelmi magánéleteddel kapcsolatba akkor bizonyám meg kell válogatnod azt hogy kivel is ülsz egy asztalhoz a délutáni sörözgetés közbe. Úgy érzed, hogy a barátaid támogatnak mindenben? Melletted állnak és segítenek? El látnak jó tanácsokkal? Búzdítanak, hogy többre vagy hívatott és képes vagy elérni azokat a dolgokat amiket célúl kitűztél?

Akkor jó társaságba vagy és sose válj meg tőlük. Ha a felsoroltak közül egyiksem, akkor gáz van.. Pontosabban akkor van gáz ha neked az kell, hogy visszafogjanak és elhitessék veled azt ami nem vagy valójában. 

Igénytelen társaságban nem fogsz fejlődni. Keress olyanokat, akik sokat várnak tőled.
~Jim Rohn~

Mindenki más ingerküszöbbel rendelkezik, viszont az emberek életében sok közös dolog van amik fontosak.

  • Egészség-Család-Barátok
  • Munka-Karrier
  • Szorakozás-Kikapcsolódás

Ezeken kivül is van néhány 

  • Célkitűzés-Életcél  ( Ha nincs életcélod, elkerülhetetlenül a biztos kudarc felé sodródsz.” ~Napoleon Hill~ )
  • Optimizmus-Motiváció ( Elengedhetetlen a mindennapokhoz
  • Kellő Kitartás-Lelki és Fizikaierő ( Nagy igény van erre is )
  • Társaság kik támogatnak ( Nélkülözhetetlen
  • Hobbi ( Kell azért időnként valami elfoglaltság, ami által kiszakadsz a hétköznapok adta zűrös pillanataiból ) 
  • Merj Hibázni ( "A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz" ~Elbert Hubbard~ ) 
  • Ne Élj Félelembe ( " Az élet ott kezdödik, ahol a félelem véget ér " ~Osho~ ) 
  • Egy Autó ( Na jó.. Ez talán nélkülözhető egy darabig, viszont mindenképp jó stresszlevezető ha csak be ülsz, be nyomsz valami jó kis zenét és mész nem gondolva semmire 

A pénzt nem hagyom vagy nem tudnám kihagyni, hiszen fontos, mert a megélhetést jelenti. Szóval igen, kell pénz is az ember falzsebébe. Minél több annál jobb úgyebár? ( IGEN!

Az nem a te hibád a szegénynek születsz, az viszont igen ha úgy is halsz meg ~Bill Gates~

Ami még érdekelhet: 

Merj változtatni az életeden!

3 módszer arra, hogy ne mások irányítsák a saját életed!

3 egyszerű mód, az új szokások kialakításához!

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr8014642790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása