CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

Kis történet, nagy TANULSÁG!

2017. december 12. - Inforfess

tanulsag.jpeg

Egy kis történet is megmutathatja azt, hogy hogyan is érdemes élni az életet, a mindennapokat ahol rengeteg sérelem érhet de ha helyén tudod kezelni akkor nem árthatnak csakis építhetnek téged.

Íme a történet: 

Volt egyszer egy földműves, akinek a szamara beleesett a kútba. Órákig panaszosan bőgött, miközben a földműves próbálta kitalálni, mit is tegyen. Végül úgy döntött, hogy nem éri meg kihúzni a szamarat, már úgyis öreg az állat, a kutat meg egyébként is be kell temetni. Elhívta az összes szomszédját, hogy segítsenek. Mindegyikük fogott egy lapátot, és elkezdték a földet a kútba lapátolni. A szamár először ordított a félelemtől, amikor rájött, hogy mi történik. Aztán egyszer csak elhallgatott.

Jó nagy adag föld belapátolása után a földműves belenézett a kútba. Megdöbbentette amit látott. A szamár csodálatos dolgot művelt minden egyes lapát földdel, amelyet a hátára dobtak. Lerázta és lépett egyet felfelé. Amint a szomszédok tovább lapátoltak, a szamár továbbra is lerázta a földet magáról és lépett egyet felfelé. Míg végül mindenki elképedésére a szamár nemsokára átlépett a kút peremén és elügetett.

A TANULSÁG ebből az lehet, hogy az élet mindenfélét rád fog dobálni, negatív dolgokat, kudarcot, csalódást, átverést, hazugságot, elutasítást, anyagi szegénységet és mindezeket nem fogja megkérdezni hogy akarod-e. Ha akarod ha nem ezeket az élet többé kevésbé hozza és rád dobálja. Viszont, ahogy a szamár úgy te is csak úgy tudsz ki mászni a gödörből ha ezeket a dolgokat le rázod magadról, minden ami rossz és rád kerül, le rázod magadról és lépsz egyet felfelé. Minden nehézséged és minden problémád lehet egy lépcsőfok amit saját magad építhetsz ki. A legmélyebb kútból is ki juthatsz, ha soha nem állsz le és soha nem adod fel csak lépkedsz felfelé. Így bármennyire is sötét van ott lent egyszer ki fogsz jutni abból a "Kútból" top-of-the-mountain.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr7213478069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása