CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

3 módszer arra, hogy ne mások irányítsák a saját életed!

2018. január 06. - Inforfess

iranyitas.jpg

Amikor életed történetét írod, ne hagyd, hogy más vezesse a tollat! 

Mivel az ember társas lény, ezért elkerülhetetlen az, hogy kivonjuk magunkat a társasági élet alól. Ebből kifolyólag néha megtörténhet az, hogy mások negatív tapasztalatai, körülményei, véleményei úrrá lesznek rajtad és lemondasz arról amit épp szeretnél  mondván, hogy "úgysem fog sikerülni, hisz a szomszédnak sem sikerült" "az ismerőseim azt mondták nem jó ötlet úgyhogy nem csinálom" és így haladsz  afelé amit pont nem akarnál mégis hagyod befolyásolni magad. 

Bizonyára szeretnél az ellen tenni, hogy ne mások irányítsák a te saját kis életedet és a jó hír az, hogy tudsz is! 

Vállalj felelősséget az életedért, tetteidért! 

Te vagy a felelős a mostani életkörülményeidért akár jók, akár rosszak. Nem csak részben vagy felelős, hanem teljes mértékben felelős vagy azért, ahol jelenleg tartasz. Ahogyan gondolkodsz és ahogyan a múltban választottál, meghoztál egy-egy döntést az vezetett óda ahol most vagy és ezt tudatosítanod kell magadban, mert valójában nem más hibás azért, hogy neked esetleg gürcölnöd kell "pár" dologért míg mások nemes egyszerűséggel megkapják amit akarnak. Bizonyára vannak befolyásoló tényezők amik "fennakadásokat" okozhatnak és amikről nem tehetsz de az esetek többségében nem más a hibás azért, hogy nem olyan életet élsz amilyet szeretnél, szóval vállalj felelősséget az életedért! 

Ne hagyd magad befolyásolni!

Hogyha hagyod magad befolyásolni a negatív embereknek mikor azt mondják "hülyeség amit akarsz" "ezt ne csináld" "ez úgysem fog sikerülni" akkor bizonyára nem te fogod irányítani az életed hanem ők, az ilyen emberek egymás életét irányítják de érdekes mód egyik sem azt az életet éli amit titkon szeretne. Mindenki megerősíti a másik rossz élményeit és vísszakozva, félve az újtól élik az életüket amit egyébként utálnak. Ne tartozz ahhoz a csoporthoz akik soha semmit nem érhetünk el címszó alatt élnek! 

Bízz magadban!

Ahhoz, hogy ne tudjanak más emberek befolyásolni elsősorban bíznod kell magadban és abban amit csinálsz függetlenül attól, hogy sikereket értél el vagy nem. Ha nem sikerült valami az bizonyára rosszul érint, viszont a saját tapasztalataid és a saját életed éled nem pedig mások negatív és rossz élményeire hivatkozva mondasz le arról amit szeretnél. Ha nem hagyod magad lebeszélni akkor lehetőséget adsz annak, hogy elérd amit célul kitűztél. 

Csak akkor nincs esélyed, ha nem adsz magadnak! 

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr313552585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freelander1 2018.01.06. 15:27:46

Ezek után én megírom a "Gazdagság 3 módszere" című posztot.
1. Keress sok pénzt!
2. Ha még nem vagy gazdag, az azért van, mert még nem gazdagodtál meg. Gondolj szépen a pénzre, ne hagyd, hogy mások akadályozzanak abban, hogy gazdag legyél!
3. Más most nem jut eszembe, de bízz magadban, és abban, hogy meggazdagszol, az sosem árthat.

midnightcoder2 2018.01.07. 06:58:33

"Mivel az ember társas lény, ezért elkerülhetetlen az, hogy kivonjuk magunkat a társasági élet alól."

Hogy mi van ?

"Te vagy a felelős a mostani életkörülményeidért akár jók, akár rosszak. Nem csak részben vagy felelős, hanem teljes mértékben felelős vagy azért, ahol jelenleg tartasz."

Én mondjuk eléggé antiszociális vagyok, de ezt azért 100%-ban nem merném így kijelenteni. Mindenki húz valamilyen lapot az élettől amivel aztán rajta múlik hogy mihez kezd, de a végeredmény azért erősen függ attól amit húztál. Nem mindegy hogy egy milliárdos szerető családjába születtél szépnek és zseninek, vagy a Boko Haram által megerőszakolt csaj Down-kóros gyerekeként jöttél a világra. És ezek még csak az első lapok...

"Hogyha hagyod magad befolyásolni a negatív embereknek mikor azt mondják "hülyeség amit akarsz" "ezt ne csináld" "ez úgysem fog sikerülni" akkor bizonyára nem te fogod irányítani az életed hanem ők"

Másrészt, ha sokan mondják hogy ne ugorj bele a kútba, azért nem árt megfontolni a dolgot.

"Ha nem sikerült valami az bizonyára rosszul érint, viszont a saját tapasztalataid és a saját életed éled nem pedig mások negatív és rossz élményeire hivatkozva mondasz le arról amit szeretnél."

Más kárán tanul az okos.

Up! 2018.01.07. 09:36:18

@midnightcoder2: "Hogy mi van ?"

Remeteként lehet a legkönnyebben elérni, hogy mások ne irányítsanak! :)

Inforfess 2018.01.07. 10:06:17

@midnightcoder2: Mindenkinek megvan a saját véleménye. Én elfogadom a tiedet mert abból a szempontból is megközelíthetőek ezek a dolgok. Szerintem én nem azokhoz szóltam ezzel a cikkel akik a szülök miatt dúsgazdagok, hanem akik tehetnének azért, hogy azt az életet éljék amit szeretnének de mégsem teszik "valamiért".

midnightcoder2 2018.01.07. 12:29:19

@Inforfess: Na ja. Mert hogy a szegény polgár hülye, és csak arra vár hogy te megmondd neki hogy bízz magadban, ne hallgass másokra és ezzel meg is oldottad a problémáját a szerencsétlen marhájának.

Inforfess 2018.01.07. 12:46:55

@midnightcoder2: Az én álláspontomat és világnézetemet nem szeretném rá erőltetni senkire! Ha egy embernek segítettem vele az már öröm nekem. Senkitől nem kérem, hogy olvasd el és élj így, akit nem érdekel nyilván tovább görget :)
süti beállítások módosítása