CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

A kudarctól való félelem leküzdése!

2017. december 18. - Inforfess

sad-man-on-steps.jpg

A legtöbben sajnos nem indulnak el a céljaik felé vezető úton és ennek az egyik fő oka az, hogy félnek a kudarctól. A siker egyik legfontosabb hanem a legfontosabb része a kudarc aminek párosulnia kell a kitartással. Nagyon kevés azon személyek száma akik úgy arattak kisebb nagyobb sikereket, hogy nem érte őket kudarc. 

A kudarc a siker alappillére ami nélkülözhetetlen a tapasztalat szerzéshez és a folyamatos fejlődéshez. 

Nem azok a győztesek, akik soha nem vallanak kudarcot. Azok a győztesek, akik soha nem adják fel!

A probléma az, hogyha túl korán feladod vagy épp bele sem kezdesz semmibe a kudarctól való félelem miatt, akkor soha nem tudhatod meg mit hagytál ki, esetleg évek múltán az élet megmutatja neked, hogy mit adtál fel, megvalósítja más azt amit te szerettél volna és az nagyon fájdalmas lesz. Konkrétan azt az életet fogod látni amit te akartál élni csak épp más bőrében. skkkk.jpeg

De ez nem kell hogy megtörténjen, csupán csak tisztában kell lenned azzal, hogy a kudarc nem lerombolja az életed hanem építi. Minden hiba amit elkövetsz, abban segít, hogy megtanulj valamit jól csinálni. Egy bokszoló sem akkor veszíti el a mérkőzést amikor leütik, hanem csak akkor, ha nem áll fel. 

NE FÉLJ A KUDARCTÓL! Ha valami segített engem, akkor az a kudarc volt. Arnold Schwarzenegger

Egy kis példa: Hogyha mondjuk Walt Disney félt volna a kudarctól és feladta volna, miután parkjának az ötletét visszautasították több mint 300-szor, akkor nem lenne most Disneyland. 

Ne a kudarc legyen az elsődleges célod, ha sikerül egyből valami az jó, viszont ha kudarcot vallasz tudnod kell, hogy az építi a karriered/életed és hozzásegít ahhoz, hogy sokkal tapasztaltabban vágj bele következőbe. 

Jobb úgy visszatekinteni az életedre és azt mondani, hogy "Hihetetlen, hogy megtettem", mint azt mondani, hogy "Bárcsak megtettem volna!" Lucille Ball 

Bizonyára te sem akarsz azzal szembesülni amikor visszatekintesz az életedre, hogy ezt se mertem megtenni, azt se tudtam megcsinálni, azt a jó ötletet is eldobtam, s mindezt miért? Mert féltél a kudarctól, féltél mások véleményétől, féltél a szégyentől hogy kinevetnek és ezek az apró dolgok elvették tőled azt az életet amit élni szerettél volna pedig legbelül tudod és tudtad mindig is, hogy képes vagy/képes lettél volna rá. De ekkor már késő lesz. 

Úgy hogy ragadd meg a pillanatot (MOST) és ne félj a kudarctól! website-17.jpg

Ami érdekelhet: 

NE ADD FEL IDŐ ELŐTT! 

A LEHETETLEN MINT LEHETŐSÉG!

A Sikeres és a Sikertelen emberek szokásai!

"Mindannyiunkban csata zajlik.."

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr3613509009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása