CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

4 MÓD ARRA HOGY VÉGIGCSINÁLD AZT AMIT SZERETNÉL!

2017. december 07. - Inforfess

csinald_vegig.jpegTegyük fel, hogy van egy csúcs szuper autó amit a magadénak akarsz tudni, közben vizsgálod, hogy mit is kellene tenned annak érdekében, hogy meg kaphasd azt az autót. Először is keményen kell dolgoznod mondjuk egy fél évig, amire rá is bólintasz mondván, hogy oké dolgozni így is úgy is kell s közben milyen jó, hogy áll mögötte egy cél, valami amiért csinálhatod (konkrétan az autó megszerzése) s talán így még nagyobb lelkesedéssel is vágsz bele.

Ahogy telnek múlnak a napok lassan elérsz az első hónap végéhez és kezdesz rá jönni, hogy nem erre számítottál, tudtad hogy keményen kell dolgozz de azt nem hogy ennyire s még csak egy hónap se telt el a fél évből.. Felmerül benned a kérdés, hogy valóban meg éri azért a kocsiért? S közben rá eszmélsz arra, hogy el kellene engedni ezt az egészet, amiből az következik, hogy lassan az eszme valósággá válik és viszlát csúcs szuper autó.. 

Ez csak egy példa volt, de bármit pont ehhez hasonló könnyedséggel el lehet engedni ha engedsz a gyengeségeknek.. A nagy lelkesedésnek nem csak kezdéskor kellene jelen lennie.. 

Viszont van néhány mód amire ha nagyobb figyelmet fordítasz akkor nem fogod félben hagyni a dolgokat.

-KITARTÁS

Ez fokozott figyelmet igényel, mert ha bármit meg akarsz szerezni az óda vezető út egyik fő alappillére a Kitartás. Kitartónak kell lenned mert ha valami olyat akarsz ami nehézségekkel jár akkor nem elég csupán csak lelkesnek lenned, mert az kitartás nélkül mulandó lásd a fenti példát. (lelkesedés volt az elején de kitartás nem és vége lett az egésznek) 

-KONCENTRÁLJ ARRA AMIT AKARSZ

Mindegy hogy te egy világ körüli utat szeretnél, egy jó munkahelyre bekerülni, egy autót egy házat megszerezni, tanítani akarsz az egyetemen, könyvet akarsz írni, esetleg közös képet akarsz az elnökkel a legfontosabb az hogy mindig arra figyelj amit akarsz. Ne azt nézd hogy milyen nehézségek lehetnek a folyamat közben, mert lehet hogy ezek lebeszélnek akkor róla és lehet hogy neki sem fogsz inkább. A nehézségek nem csak akkor tudnak nagyot "szólni" mikor bekövetkeznek hanem már akkor kárt okozhatnak benned mikor még hír sincs a jövetelükről csupán csak a fejedben élnek, egyszerűen megnehezítik az elkezdést is s hát még mi lesz mikor jelen is lesznek. Szóval csak a végcélra koncentrálj! 

-MOTIVÁCIÓaaeaaqaaaaaaaakjaaaajdnkowexmdeyltc2odytndc0mi1hntaxlwy1mzflzjy5mdvmmq.jpg

Folyamatosan motiválnod kell magad, de a mai világban ez egyáltalán nem nehéz. A motiváció egy löket ami abban segít hogy a lelkesedést a kitartást a tudásodat az akaratodat összekovácsolva összpontosítson a célod elérésére. Buzdít hogy ne add fel ami kifejezetten nagy figyelmet igényel mert a nehézségeket így sokkal könnyebb legyőzni úgyhogy ne hanyagold el a motiváció szerzésre szánt időt. 

-JÓ TÁRSASÁG

A jó társaság alatt azt értem, hogy ha elmondod hogy ezt és ezt akarod el érni akkor ők azt mondják rá "te ez tök szuper biztos vagyok benne hogy képes vagy rá, már alig várjuk hogy láthassuk" akik azt mondják hogy figyelj "Segítünk amiben tudunk" az a társaság amelyik sikerorientált emberekből áll, vidámak, rugalmasak, céltudatosak, viccesek, azokkal bármi lehetséges, mert a velük töltött idő megerősít téged abban, hogy meg tudod csinálni.web-success-group.jpg

Sajnos van egy másik fajta társaság is akik le beszélnek róla, meg magyarázzák hogy ezt és ezt és ezt miért és miért és miért nem lehet, akiknek az életüket a negatív hatások jellemzik amiből biztos nem kérsz ugyebár? Ha jelenleg úgy érzed hogy egy ilyen társaság részese vagy egyszerű a megoldás, társaságot kell váltanod, új embereket meg ismerned akik hozzád hasonlóak és ez által sokkal könnyebb és boldogabb mindennapok fogják jellemezni a te életedet is.

Lényegében ezek a dolgok nem nagy ördöngösségek és nem is nehéz kiépíteni a mindennapi élethez viszont mindenképp kifizetődő! 

Amennyiben tetszettek a leírtak kövessétek a Facebook oldalt, hogy semmi hasznosról ne maradjatok le.

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr4013452127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása