CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

PÁR DOLOG AMIVEL NEM KELLENE ÁRTANOD MAGADNAK

2017. december 05. - Inforfess

pexels-photo-513208.jpeg

Be kell látnunk lassacskán, hogy nem csak más emberek árthatnak nekünk hanem árthatunk saját magunknak is ami teljesen meglepő mert ki akarna saját magának ártani? Szándékosan senki nem akar keresztbe tenni saját magának ez ugyebár teljességgel kizárt viszont mégis ezt tesszük néha-néha. 

Muszáj észre venni azokat a dolgokat amik nem építik az életünket, amik folyton hátráltatnak és ki kell dobni egyszerűen a szemétbe. Senkinek sincs olyan dolgokra szüksége ami állandó nehézségeket szül és folyamatos elégedetlenséggel tölt el. 

Lássuk csak..

Stressz-Türelmetlenségroadrage1_3375396k.jpg

 Ez a két dolog általában akkor szokott feltörni az emberben mikor egy adott folyamatnak a részese, várva a végét. Írtam egy cikket a stressz leküzdéséről ami ITT megtalálható. A stressz és a türelmetlenség együtt jár amihez hozzácsatolódnak a téveszmék, a szülemények, a negatív gondolatok.. Elkezdesz azon tűnődni türelmetlenségedbe hogy mi lesz ha nem sikerül,  mi lesz ha mondjuk nem kapod meg az állást, ebből kifolyólag folyamatos szorongás kerülget amivel ártasz magadnak viszont nem befolyásolod a folyamat végkimenetelét.

Tehát ha türelmetlen vagy ha stresszes vagy az nem fog neked meg oldani semmit, attól csak rosszabb lehet az egész közérzeted. Ezzel csak és kizárólag magadnak fogsz ártani és semmit nem fogsz tudni vele megoldani.. A következő lépés meg az lesz, hogy bele sem fogsz kezdeni semmibe, mert nem akarod át élni megint azt a szorongást és akkor a jó lehetőségeket sem kaphatod meg.. Szóval ne nagyon türelmetlenkedjél, mert ami rád vár azt előbb vagy utóbb de úgyis meg fogod kapni. 

Az aggódás 

Sajnos minden ember életében gyakran előfordulhat hogy aggódik valaki vagy valami iránt. Ez egy teljesen természetes életérzés, azonban ez sem szül semmit csakis negatív mellékhatásokat.. Attól hogy te aggódsz valaki vagy valami iránt nem lehetsz befolyással rá, tehát nem azért fogja bárki is elkerülni a bajt mert te aggódsz érte, megint csak magadnak árthatsz ezzel ami szorongást szül és ugyancsak megfoszt a boldog perceidtől. Inkább hinni kell abban hogy nem történik semmi baj sőt nem is kell arra gondolni, hogy baj fog történni egyszerűen csak "nyugi minden jó lesz"-t kell mondani saját magadnak és ez által legalább nem fogsz szorongni és nem gondolsz rögtön a legrosszabbra. 

Egy kicsit próbálj meg örülni annak amid van!ed1914_5_tipps_motivation_banner_jpg_960x400_c.jpg 

Biza van, hogy néha rosszul mennek a dolgaink, nem sikerül semmi, nem kapjuk a helyünket a világban, elfog a kedvtelenség ami által magunkba zuhannunk és örülni semminek nem tudunk. Ez a pillanat az amikor magunkat ostorozzuk mindenért, elfelejtünk mindent jót és szépet ami történt velünk eddig, pedig ilyenkor pont az lenne a lényeg, hogy felhozzuk magunkba azokat a szép dolgokat amiket át éltünk vala, és eltekinteni picit a pillanatnyi körülményektől tudván azt, hogy úgyis képes leszel átlendülni a holtpontodon és utána minden jó lesz. Az ha soha semminek nem tudsz örülni megfoszt a saját boldogságodtól és magadnak ártasz megint csak vele úgyhogy nem éri meg kedvtelennek és mogorvának lenni mert az tuti hogy nemfog előrébb vinni.

Ezeket a dolgokat ha mellőzük az életünkből akkor nagyobb nyugodtság és több boldogság fogja jellemezni a mindennapokat, úgyhogy mindenképp meg éri vetni egy pillantást ezekre a parányi dolgokra, elvégre önmagunkról van szó. 

Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad - egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod. Anthony Robbins

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr3713436769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása