CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

Minden kezdet nehéz.. 3 Tipp, hogy könnyebb legyen.

2017. december 09. - Inforfess

kezdetek.jpg

Elkezdeni valami újat amit még sosem próbáltál az már önmagában nehéz. Nehéz nekivágni az ismeretlennek mondván, hogy végig csinálod erős leszel és kitartasz de pont attól olyan szép, hogy ismeretlen mert sok szépet és új dolgot hozhat, ismertethet meg veled amiben még eddig nemvolt részed.

De sajnos van úgy, hogy a kezdeti nehézségek annyira elhatalmasodnak, annyira meglepnek téged, hogy úrrá lesznek rajtad és az abbahagyás mellett döntesz. Nem fogod tovább csinálni, meghunyászkodsz és el engeded az egészet amit talán később meg fogsz bánni mert nem tudhatod hogy mennyi téged és az életedet építő dolgot kaphattál volna már csak a folyamat során is.

Ugyebár köztudott hogy a kezdeteket elhagyva már nem fognak azok a nehézségek meg jelenni amik akkor gondot jelentettek neked és ha mégis akkor már tudod hogy-hogy lépj át rajtuk, már megfogod tudni oldani őket nagyobb erőfeszítések nélkül. Úgyhogy a kezdeti nehézségek meg fognak szűnni éppen ezért ami nem állandó azokért nem éri meg fel adni az egészet. 

De "szerencsére" van módszer amivel könnyebben át lendülhetsz ezeken az időszakokon szóval csak csináld, mert egyszer úgyis véget ér és később visszatekintve arra amiket győztél és amiken át mentél a siker mézédes lesz. 

1. Ne zárkózz magadbaonepeople.jpg

A kezdetek kezdetén mikor minden annyira ismeretlen, nehéz és új nem szabad magadba zárkóznod és egyedül szembenézned ezekkel, bizonyára vannak barátaid akikre számíthatsz, akik támogatnak  akik jobb kedvre derítenek ha épp arra van szükség. Társas lények vagyunk és a barátokkal nem csak a "szórakozás" idején kell együtt lenni, hanem a nehéz perceken is. Ha nincsenek barátaid pillanatnyilag nem baj mert akkor csak annyi a dolgod, hogy ismerkedned kell, barátokat kell szerezned. A lényeg hogy ne legyél egyedül magadba zárkózva. Vannak olyan időszakok is amikor jó az ha kicsit egyedül vagy de ez most nem az.

2. Gondolj a végére 

Nehézségen mész keresztül? Bele kezdtél valamibe és bizonytalan vagy? Gondolj a végére amikor már minden nehézség megszűnt és meg kaptad amit akartál. Képzeld magad óda úgy, hogy ülsz egy kanapén melletted a kandallóból jó meleg árad és azon gondolkozol, hogy nagyon hosszú volt ez az út tele kihívásokkal, nehézségekkel de mégis végig csináltad, mégis elérted amit akartál.

  Azok a dolgok az életedben, amelyeket meg szeretnél valósítani, már teljesen a tieid. Légy tudatos, és ezek a dolgok beköszöntenek az életedbe. Ne panaszkodj, és ne félj ezektől a dolgoktól. Ne gondolj a hiányukra, inkább gondolj úgy rájuk, mintha már az életed részét képeznék. Robert Collier

Ez által egyre közelebb vonzód magadhoz, egyre jobban a magadénak érzed lehet szó bármiről. Ne a pillanatnyi akadályok negatív hatásain járjon az eszed mert azok jönnek és mennek. A végcél a lényeg!road-908176_960_720.jpg 

3. Állj optimistán a dolgokhozboldogember.jpg

Amikor fölötted összecsapnak a nehézségek hullámai bizonyára nehéz lesz meglátni a jót és a szépet, hogy majd egyszer véget ér ez az egész és akkor nyugtod lesz. Nagyon nehéz ilyenkor is koncentráltnak lenni de kifejezetten nagy figyelmet igényel, mert ha negatívan gondolkodsz akkor 100 szórósan nehezebb és keményebb lesz mint addig volt, saját magadnak fogod még jobban megnehezíteni a dolgokat és ilyenkor az apró nüanszok is eget rengetőek lehetnek. Optimistának és pozitívnak kell maradnod bármilyen nehéz és kilátástalan is a helyzet mert hosszútávon ez kifizetődik. 

A kezdetek nehezek de ezekkel az apró dolgokkal nem nehezíted tovább csakis megkönnyíted amivel jó úton jársz afelé hogy megkapd amit akarsz.

Amennyiben tetszettek a leírtak kövesd a Facebook oldalt hogy semmi hasznosról ne maradj le. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr4713465353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása