CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

Ha valamiben jó vagy ne csináld ingyen!

2017. november 18. - Inforfess

i-love-money-and-they-love-me.jpg

Gyakran találkozhatunk olyan emberekkel akik egy dolog elvégeztével nem kérnek pénzt, nem kérnek pénzt a szolgáltatásaikért mondván azt hogy ez úgysem ér annyit hogy pénzt kérjek érte.

Ez több okból kifolyólag is történhet

-Nem tudod hogy mit érsz, nem tudod hogy mennyit ér az amit megcsinálsz, konkrétan nem tudod mennyit ér a munkád.

-Szégyelled megmondani hogy mennyibe kerül és inkább megcsinálod ingyen.

-Szerény vagy és nem gondolod úgy, hogy pénzt kellene kérned, hobbiból esetleg szórakozásból elvégzed.

-Szereted amit csinálsz s meg elégszel azzal ha csinálhatod azt amit szeretsz és nem kérsz érte pénzt. 

Ha nem tudod hogy mit ér a munkád akkor azt javaslóm kezd el kicsiben, nézd meg hogy más emberek mennyit keresnek azzal amit te is el tudsz végezni. Összegezd és tűzz ki egy árat a munkádra! Kezdésképp nem kell hogy torony magas árakat kérj, később úgyis rá jössz mikor és mennyivel kell meg emelned az árat. 

Szégyelled megmondani hogy mennyibe kerülsz? mennyit ér a munkád? hát ne szégyelld, te adsz valamit az embereknek amiért pénzt kérsz, ez így normális, senkinek sem kell magyarázatot adnod hogy te mégis miért kérsz annyit amennyit vagy egyáltalán miért kérsz pénzt. Semmi sincs ingyen a mai világban! 

Szerény vagy és inkább megcsinálod ingyen? Esetleg szórakozásból? Vagy szereted amit csinálsz és örülsz ha már pusztán van rá lehetőség hogy csinálhasd? Szerintem nem itt kell jótékonykodni, az egyik legjobb dolog ha azt csinálhatod amit szeretsz és ebből pénzt is keresel. Számtalan ember kell olyan dolgot csináljon amit nem szeret olyan pénzért amit nem ő határoz meg, tehát ne legyél az aki ingyen adja magát. Ha valamit tudsz építsd ki, csinálj vállalkozást belőle, élj meg abból amit szeretsz! 

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr8713302207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása