CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

A tudatos gondolkodás fontossága!

2020. augusztus 22. - Inforfess

blurred-background-cellphone-coffee-842554-1024x674.jpg

A helyes, és tudatos gondolkodás önmagaddal kapcsolatban, utat nyit az anyagilag független, szabad és boldog élethez. Szedlacsik Miklós mester-coach

Volt idő mikor azt hittem a siker kulcsa a motivációban rejlik..

Azt hittem, ha kellőképpen motivált vagyok akkor a kitűzött céljaimat, a régóta dédelgetett álmaimat simán megfogom valósítani. Időközben rájöttem, hogy a világ túl zord hely ahhoz, hogy megadja azt amit szeretnék csupán azért, mert motivált vagyok. Sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Minden ember szeretne sikeres lenni, anyagilag független életet teremteni, boldog és egészséges családi légkörben élni. Nem titok én is erre vágyom.. De ahhoz, hogy bármit is elérjek az életben már tudom, hogy tudatosan kell élnem.

Miben nyilvánul meg a tudatos gondolkodás/életmód?

 • Tudatos étkezésben: Az egészséges életmódhoz egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, mennyit és legfőképp mit eszel.table_with_food_top_view_900x700.jpg
 • Tudatos szokásokban: Nem könnyű új szokásokat kialakítani, de ha tudatosan tesszük, akkor a szokásaink is az érdekeinket fogják képviselni. Szerintem mindenki tudja, hogy a rossz szokások mennyire rombolhatják az egésszségünket (pl: cigarettázás, alkoholfogyasztás). Egy jó szokás épp annyira lehet hasznos,amennyire egy rossz szokás káros.
 • Tudatos célkitűzésben: Mindenkinek vannak céljai, valami amit nagyon el akar érni de ezt sokak nem tudatosan és reálisan szemlélik. Fel kell tudni mérni, hogy mennyi munkát és energiát igényel, mennyi idő alatt vagy képes megvalósítani, esetleg mekkora befektetés kell hozzá és végül, hogy meg éri egyáltalán a befektetett idő, munka és pénz annak érdekében, hogy elérd a célt. Vannak akik elérik és nem teszi őket oly boldoggá, mint előtte képzelték. Ezért nagyon tudatosnak kell lenned.
 • Tudatos önfejlesztésben: A legnagyobb érték a tudás, ha értéket akarsz teremteni elengedhetetlen, hogy a megfelelő tudás birtokában légy. Tudatosan kell önfejlesztened! 24522.jpg
 • Barátikörben/haverikörben: Erre van is ráhatásunk és nincs is. Igazából akinek/akiknek a társaságában jól érezzük magunkat azokat többnyire barátoknak/haveroknak nevezzük. De meg kell vizsgálnod, hogy a megfelelő társaság része vagy-e. Ezt mindenki saját maga tudja eldönteni. 
 • Pénzügyi ismeretben: Nagyon fontos, hogy a megkeresett pénzeddel hogyan gazdálkodsz. Lehet olyan dolgokra is költesz ami nem is létfontosságú, de mégis megveszed, mert megvan rá a pénzed. Az, hogy valamit meg tudsz venni nem azt jelenti, hogy meg is kell venned, lehet nincs is szükséged rá de láttad, hogy a szomszédnak is van ezért megmutatod, hogy te is meg tudod venni. Ha olyan könnyű lenne megkeresni a pénzt, mint elkölteni akkor nem lenne baj, de sajnos ez nem így vanmotleyfool-tmot-4d52e0a7-df8e161f.jpg
 • Időbeosztásban: Nagyon fontos, hogy az ember tudatosan ossza be az idejét. Nem célravezető ha túl sokat dolgozol egyhuzamban, mert egy kapcsolat vagy rosszabb esetben egy család rovására is mehet. Meg kell találni az arany középutat, hogy kellő mennyiségű időt fordítsunk a munkánkra és minőségi időt töltsünk a családunkkal. A szorakozásra és egyes vágyak kielégítésére is időt kell szánni. (például valamiféle hobbi ami boldoggá tesz)

   

 Lehet, hogy keményen dolgozol naphosszakat abban a boldog tudatban, hogy egyszer majd jobb lesz minden, kellően motivált is vagy és úgy érzed, hogy bármeddig bírod a cél érdekében és, hogy semmi sem tör meg téged, sosem fogod feladni mert elhiszed, hogy képes vagy rá de mindezt ha nem tudatosan teszed, akkor a rá forditott idő, energia, pénz fölöslegessé lesz. 

Viszont ha egy stratégiát építesz ki az egész életed köré, amít tudatosan be is tartasz és követsz, akkor több mint bizonyos hogy egy kiegyensúlyozott életet fogsz élni és ami még fontosabb, hogy boldog leszel! 

Nem ismerek reménykeltőbb érzést, mint az ember kétségbevonhatatlan képességét, hogy tudatos erőfeszítéssel felemelje saját életét. -Henry David Thoreau-

 

3 közhelyes állítás, ami működik!

9.jpgAttól, hogy közhelynek lett/van titulálva még lehet igaz! Nemde? 

Manapság a szörnyen közhelyes kifejezést használjúk minden olyan állításra, kifejezésre, véleményre, amit jó sokszor hallunk voltaképp olvasunk. 

Aztmondják az "okosok", hogy ezek a klisék avagy közhelyek, olyan sokszor használódtak, hogy eredeti értelműk elvész az-az nem igaz állítások. 

Ez tévedés! 

Arnold Schwarzenegger egyszer azt mondta, hogy "A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni"

Egy magyar közmondás úgy szól, hogy "Gyakorlat teszi a mestert.." 

Bob Dylan: "A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van"

Paul Newman: "Ha nincsenek ellenségeid és kritikusaid, akkor nem is vagy igazi egyéniség"

És hát Paulo Coelho se maradhat le: "Mindig valami jobbat keresünk, így elszalasztjuk életünk nagy lehetőségét."

Talán mindegyikbe érezhető, hogy kicsit közhelyes..

De a legjobbak mégis csak: 

 •  "Soha ne add fel"  
 • "Dolgozz keményen és sikerülni fog" 
 •  "Higgy magadban és akkor nincs lehetetlen"  
 • "Ne félj a kudarctól" 
 • "Nincs lehetetlen" 

Egek micsoda klisék és elcsépelt gondolatok igaz?  

Bizonyára még jó néhány ilyen állítás van, ami közhely tárgyává vált az idők sórán és egy kicsit talán hitét vesztette az ember benne. Régebb elég volt egy embernek ki állnia és azt mondani, hogy emberek, higgyetek és bizatok magatokban, tűzzetek ki célokat és dolgozzatok meg érte keményen és úgy el érhetitek. 

Ma már ez nem elég, pontosabban már nem adnak akkora löketet és késztetést az embernek ezek az állítások. 

DE

Azok az emberek akik ezeket állították, akik próbálták motiválni az embereket és a végsőkig kiálltak az életmódjuk mellett, azok biza sikeres emberek voltak. Le tettek megannyi dolgot az asztalra ami bizonyítja, hogy igenis a módszer hatásos! 

Lehet kritizálni bárkit misem könnyebb, viszont az eredmények beszélnek a szavak helyett. Ha nem hiszed el azt amit mond, nézd meg mit ért el az életben és az mindent el árul! 

Valószinűleg azt sem hiába mondják, hogy olyan emberre hallgass, aki ott jár ahová te készülsz! 

Szóval mi is az a 3 közhelyes állítás? 

-HIGGY MAGADBAN!

Hinned kell magadban, abban, hogy elérsz valamit, akármennyi ideig tart is. ~Freddie Mercury~

-DOLGOZZ KEMÉNYEN!

Úgy tűnik számomra, hogy minél keményebben dolgozom, annál nagyobb szerencsém van. ~Thomas Jefferson~

-SOHA NE ADD FEL! 

A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak,amikor már semmi sem segített. ~Dale Carnegie~

Elcsépelt, unalmas, talán kicsit idegesítőek is ezek az állítások, hisz mindenhol ezeket láthatjúk, hallhatjúk de nem veszett el az értelműk és igenis ezek a siker elsődleges alappillérei! 

Arnold Schwarzenegger: 

“Dolgozd szét a segged! A sikernek nem titka, hanem ára van!”

A legfontosabb dolgok az ember életében!

family-photos-download.png

A legfontosabb dolgok az ember életében címszó alá mindenkinek vagy majdnem mindenkinek úgyan az úgrik be. A normál ember e kérdés hallatán a családra, a barátokra és az egészségre voksól elsőként és ez így is van rendjén.

 Hogy miért nem írom óda a pénzt? Igen, bizonyára mind találkoztunk már olyan emberekkel, akiknek a "pénz az istenűk".i-love-money-and-they-love-me.jpgNem tántorítsa el őket az sem, ha át kell gázolni valakin(kiken) csak azért, hogy minél több legyen belőle de most nem ezekre pazarlóm a szókincsem. 

Van itt még jónéhány kibeszélni való a legfontosabb dolgok listáján, ilyen például a karrier amire az "átlag" ember nem fordít nagy figyelmet vesztére. Pedig a karrier az egyik legfontosabb cselekménye életünknek, nagy figyelmet igényel főként a fiatal sikerre éhes korosztály számára de mondhatnám a középkorosztályt is hiszen mind ismerjük a mondást "Sosem késő elkezdeni" és nem szabad félválról venni. carrer.jpgA kemény munka, a kitartás, a folytonos alkalmazkodás és megpróbáltatás, a rossz döntések és a rossz döntések által szerzett tudás és tapasztalat tesz képessé, hogy jó karriert tudhass 40-50 x év múlva magad mögött. Szóval ne akarj el tengődni és várni a csodát, mert csóda csak akkor lesz ha kellő időt, munkát, energiát fektetsz bele.

A gyakorlat teszi a mestert, de a kitartásból lesz karrier! 

Nos ha van kemény munka akkor kell kikapcsolodás is, ami pont olyan fontos mint az, hogy megkeresd a kenyér árát. party-06.jpgTalán érdekes és elgondolkodtató, hogy a szorakozás és kikapcsolodás miért is lehet olyan fontos.. Hát azért, mert nem vagy robot és egy életed van. Muszáj sőt kutyakötelességed úgy élni, hogy az útad végén ne megbánást érezz magadba.

Ki kell élvezned minden pillanatát az életednek, ami által a jó, a kellemes és a szép dolgoknak is hagysz teret.Ha épp ahhoz van kedved, hogy el menj golfozni akkor tedd azt, ne vond meg magadtól azt a lehetőséget ami hozzásegít a boldog pillanataidhoz.  Egyszerűen csak merj élni! 

A kikapcsolodás egyedűl bizonyára túl úncsi lenne. Itt jönnek képbe a barátok, az a társaság aki körülvesz téged. 

yourfriendsh.jpg

Ha te sikeres akarsz lenni az élet minden területén, az állásoddal, karriereddel, a szerelmi magánéleteddel kapcsolatba akkor bizonyám meg kell válogatnod azt hogy kivel is ülsz egy asztalhoz a délutáni sörözgetés közbe. Úgy érzed, hogy a barátaid támogatnak mindenben? Melletted állnak és segítenek? El látnak jó tanácsokkal? Búzdítanak, hogy többre vagy hívatott és képes vagy elérni azokat a dolgokat amiket célúl kitűztél?

Akkor jó társaságba vagy és sose válj meg tőlük. Ha a felsoroltak közül egyiksem, akkor gáz van.. Pontosabban akkor van gáz ha neked az kell, hogy visszafogjanak és elhitessék veled azt ami nem vagy valójában. 

Igénytelen társaságban nem fogsz fejlődni. Keress olyanokat, akik sokat várnak tőled.
~Jim Rohn~

Mindenki más ingerküszöbbel rendelkezik, viszont az emberek életében sok közös dolog van amik fontosak.

 • Egészség-Család-Barátok
 • Munka-Karrier
 • Szorakozás-Kikapcsolódás

Ezeken kivül is van néhány 

 • Célkitűzés-Életcél  ( Ha nincs életcélod, elkerülhetetlenül a biztos kudarc felé sodródsz.” ~Napoleon Hill~ )
 • Optimizmus-Motiváció ( Elengedhetetlen a mindennapokhoz
 • Kellő Kitartás-Lelki és Fizikaierő ( Nagy igény van erre is )
 • Társaság kik támogatnak ( Nélkülözhetetlen
 • Hobbi ( Kell azért időnként valami elfoglaltság, ami által kiszakadsz a hétköznapok adta zűrös pillanataiból ) 
 • Merj Hibázni ( "A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz" ~Elbert Hubbard~ ) 
 • Ne Élj Félelembe ( " Az élet ott kezdödik, ahol a félelem véget ér " ~Osho~ ) 
 • Egy Autó ( Na jó.. Ez talán nélkülözhető egy darabig, viszont mindenképp jó stresszlevezető ha csak be ülsz, be nyomsz valami jó kis zenét és mész nem gondolva semmire 

A pénzt nem hagyom vagy nem tudnám kihagyni, hiszen fontos, mert a megélhetést jelenti. Szóval igen, kell pénz is az ember falzsebébe. Minél több annál jobb úgyebár? ( IGEN!

Az nem a te hibád a szegénynek születsz, az viszont igen ha úgy is halsz meg ~Bill Gates~

Ami még érdekelhet: 

Merj változtatni az életeden!

3 módszer arra, hogy ne mások irányítsák a saját életed!

3 egyszerű mód, az új szokások kialakításához!

1 hiba amit ne kövess el nap mint nap!

sad-man-on-steps.jpg

Sok hibát követ el az ember életében ami természetes, hiszen nem vagyunk tökéletesek avagy pont igy vagyunk azok, hogy hibázunk.

Személy szerint én azt vallóm, hogy merjünk hibázni amennyit csak lehet!

Hogy miért?

A hibák által szerzett tapasztalatokból építünk várat, azok amik visznek előre és megmutatják azt, hogy legközelebb hol ne rontsuk el. Bizonyára egyet értessz abban, hogy 10 hiba elkövetése után magabiztosabb és tapasztaltabb leszel, mintha nem csinálnál semmit félve attól hogy hibázni fogsz, mert bizonytalanságba élni rosszabb mint néha elkövetni egy két hibát.

Ez az az 1 hiba amit nem szabad el követni, egy hiba amibe nap mint nap sok ember bele sétál, mert természetessé vált igy élni, természetessé vált az, hogy rendszeresen hagyjuk magunkat befolyásolni. 

NE HAGYD MAGAD BEFOLYÁSOLNI ÉS NE HAGYD MAGAD LEBESZÉLNI ARRÓL AMIT SZERETNÉL!!

 

Talán már közhelyessé vált ezt szajkózni de sajnos ezt látva a keseredettség fog el. Megannyi nagyszerű ötlet megy a kukába csak azért mert azt mondják rá, hogy nem müködne, nem jó ötlet, azért megy a kukába mert lebeszélésre került. 

Hogy miért?

Mert hagyod befolyásolni magad amikor aztmondja "egy okos" hogy ezt ne csináld. 

Félreértés ne essék! Én nem azt mondom, hogy soha semmilyen körülmények közt ne kérd ki mások véleményét, mert nem erről van szó. 

Bármibe is kezd az ember, bármit is akar vagy épp nem akar, az ne azért legyen mert ezt mondják vagy mert nem mondják. 

Kövess el 100 hibát és gazdagabb, tapasztaltabb, okosabb, büszkébb és boldogabb leszel vagy ne csinálj semmit csak mert ezt mondták neked és akkor élj tovább abba a bizonytalanságba amibe még egy saját önálló döntést sem vagy képes meghozni.

A döntés a te kezedben van, ahogy az irányítás is, mert a saját életedről csak te dönthetsz! 

A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz. ~Elbert Hubbard~

Ne feledkezz meg a céljaidról!

city-man-person-window-alone-solo-1868530.jpg

A rohanó mindennapokban az emberek hajlamosak szem elől téveszteni a saját céljaikat. Egyszerűen elfelejtik azt, hogy miért csinálják azt amit csinálnak és így a lelkesedés, az akarat valami elérése érdekében semmisé lesz. 

Ezután azt érezheted, hogy nyúzott vagy, hogy nem érdekel semmi és egyszerűen az életkedved is a padlót súrolja. Nem szabad szem elől tévesztened a saját célod, mert a célok adnak értelmet az életnek. Ha harcolsz valamiért tudván, hogy a kemény munka árán is de megtudod szerezni bizonyára sokkalta könnyebb lesz, mintha nem lebegne a szemed előtt semmi olyan, amiért megérné "gürcölni". 

Emlékeztesd magad a céljaidra kétféleképpen! 

1. Ha szükséges akkor minden nap szánj két percet arra, hogy összegezd mit miért is csinálsz, hogy miért tart ott az életed ahol és hogy hová akarsz eljutni. Ez nem időpocsékolás és nem haszontalan pótcselekvés, hanem a mindennapok kis lépései amellyel emlékezteted magadat a számodra fontos és kívánt dolgokra! 

2. Írd le a céljaidat egy papírra és hordozd magaddal, rakd ki olyan helyekre ahol több időt töltesz (munkahely-otthon) és ahol lehetőséged van napi szinten sokszor ránézni. Ezzel tudatosítod magadnak akár a munkád kellős közepén, hogy igenis azért csinálom most a nehéz dolgokat, azért dolgozom keményen, hogy a papírra leírt célokat kézzel foghatóvá tegyem.

prevent_plagiarism.jpg

 Ezek abban az esetben is hasznosak lehetnek ha tudod, hogy mi a célod de egyszerűen mégsem teszel értük. Nem teszel lépéseket annak érdekében, hogy elérd amit célul kitűztél. Miért!? Emlékeztetned kell magadat a céljaidra és nem hagyhatod elenyészni őket! 

Ha az ember életében nincs egy vízió, mely után vágyakozhat, melyet valóra
szeretne váltani, akkor hiányzik
a hajtóerő, hogy szívvel-lélekkel küzdjön. ~Erich Fromm~

A napi célkitűzések fontossága!

planning-and-smart-goal-setting-960x600.jpg

Életed hátralevő részében váljon szokásoddá napi célokat kitűzni és teljesíteni! Arra összpontosíts, amit akarsz, és ne arra, amit nem akarsz! 

A napi célok kitűzése és annak az elérésére való törekedés sok mindent megtaníthat, ami a jó irányba tereli az életed.

Nem a célok nagysága a mérvadó, ugyanis egy nap alatt nem tudod lehozni a "csillagokat", hanem sokkal inkább az, hogy szép lassan napról napra megtanítod magadnak megszerezni, elérni a kívánt dolgokat, ami hosszútávon egyre több és több lesz. 

Ha az ember úgy él, hogy egy rendszerre építi a mindennapjait (jelen esetben a napi célkitűzés), akkor biztos nem maradnak el az eredmények. 

Sok kicsi sokra megy! 

Ez lehet az alapja a napi célkitűzéseknek, mert az apró dolgok rá vezetnek arra, hogy hogyan is érheted el a nagy dolgokat. Ez nem megnehezíti az életed, hanem megerősít abban, hogy elérheted amit akarsz ha teszel érte minden nap. Bármilyen közhelyesnek tűnik is az az állítás, hogy "tegyél a célodért és eléred" a valóságon mégsem változtat ugyanis az esetek nagy többségében csak akkor kapod meg amit akarsz, ha kellő energiát, munkát fektetsz bele. 

Gyönyörű az, ha az ember célba lát S eléri azt, tűzön-vízen át. ~Ibsen, Henrik~

Merj változtatni az életeden!

sunset.jpg

E pár évtized az ember életében nagyon gyorsan elillan, ezért igyekezni, törekedni kell minden percét élvezni és azt csinálni ami jön szenvedélyből, ami boldoggá tesz. Tudván, hogy az élet nem örök mégis rengeteg ember úgy él, hogy egyáltalán nem élvezi az életet, boldogtalanok mint hogyha szenvedni és gürcölni jöttek volna a világra és valójában nem az a fő probléma, hogy ez így van, hanem az, hogy beletörődve élik azt az életet amit utálnak. Hogy miért? Mert ez vált szokássá, kialakult egy rendszer az életükben amit követnek még ha rossz is. Félve az újtól inkább megmaradnak a "biztosnál" ami bármennyire is rossz mégis biztonságosabbnak tűnik, mint változtatni és új dolgok felé venni az irányt.

Nehéz mindent "felrúgni" és változtatni a pillanatnyi életmódon, már csak azért is, mert az új dolgok mindig bizonytalanságot és félelmet sugallnak de előnyösebb és célravezetőbb vállalni ezt a kockázatot azért, hogy később jobb legyen. Állandó harcokat vívunk a mindennapokban, akkor miért ne lehetne erőfeszítéseket tenni azért, hogy jobb életet élhessünk, miért ne lehetne egy céllal alátámasztani a mindennapokat és azért harcolni? Talán mert félünk az új dolgoktól? Mert félünk a változástól? Mások véleménye miatt? Ezekért nem éri meg feladni a változásra való hajlamot vagy akár egy jobb életet.

Ami szükséges a változáshoz: 

 • A változásra való hajlam, változni akarás
 • Elhatározás 
 • Döntésmeghozás
 • Cselekvés, tenni akarás
 • Kockázat vállalás 
 • MOTIVÁCIÓ!
 • Társaság, barátok kik támogatnak

Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.  ~Lafayette Ron Hubbard

Ha úgy érzed nem vagy elégedett a jelenlegi helyzeteddel, életeddel akkor merj változtatni rajta és ne hagyd lebeszélni magad róla csak mert szokásoddá vált így élni! 

3 módszer arra, hogy ne mások irányítsák a saját életed!

iranyitas.jpg

Amikor életed történetét írod, ne hagyd, hogy más vezesse a tollat! 

Mivel az ember társas lény, ezért elkerülhetetlen az, hogy kivonjuk magunkat a társasági élet alól. Ebből kifolyólag néha megtörténhet az, hogy mások negatív tapasztalatai, körülményei, véleményei úrrá lesznek rajtad és lemondasz arról amit épp szeretnél  mondván, hogy "úgysem fog sikerülni, hisz a szomszédnak sem sikerült" "az ismerőseim azt mondták nem jó ötlet úgyhogy nem csinálom" és így haladsz  afelé amit pont nem akarnál mégis hagyod befolyásolni magad. 

Bizonyára szeretnél az ellen tenni, hogy ne mások irányítsák a te saját kis életedet és a jó hír az, hogy tudsz is! 

Vállalj felelősséget az életedért, tetteidért! 

Te vagy a felelős a mostani életkörülményeidért akár jók, akár rosszak. Nem csak részben vagy felelős, hanem teljes mértékben felelős vagy azért, ahol jelenleg tartasz. Ahogyan gondolkodsz és ahogyan a múltban választottál, meghoztál egy-egy döntést az vezetett óda ahol most vagy és ezt tudatosítanod kell magadban, mert valójában nem más hibás azért, hogy neked esetleg gürcölnöd kell "pár" dologért míg mások nemes egyszerűséggel megkapják amit akarnak. Bizonyára vannak befolyásoló tényezők amik "fennakadásokat" okozhatnak és amikről nem tehetsz de az esetek többségében nem más a hibás azért, hogy nem olyan életet élsz amilyet szeretnél, szóval vállalj felelősséget az életedért! 

Ne hagyd magad befolyásolni!

Hogyha hagyod magad befolyásolni a negatív embereknek mikor azt mondják "hülyeség amit akarsz" "ezt ne csináld" "ez úgysem fog sikerülni" akkor bizonyára nem te fogod irányítani az életed hanem ők, az ilyen emberek egymás életét irányítják de érdekes mód egyik sem azt az életet éli amit titkon szeretne. Mindenki megerősíti a másik rossz élményeit és vísszakozva, félve az újtól élik az életüket amit egyébként utálnak. Ne tartozz ahhoz a csoporthoz akik soha semmit nem érhetünk el címszó alatt élnek! 

Bízz magadban!

Ahhoz, hogy ne tudjanak más emberek befolyásolni elsősorban bíznod kell magadban és abban amit csinálsz függetlenül attól, hogy sikereket értél el vagy nem. Ha nem sikerült valami az bizonyára rosszul érint, viszont a saját tapasztalataid és a saját életed éled nem pedig mások negatív és rossz élményeire hivatkozva mondasz le arról amit szeretnél. Ha nem hagyod magad lebeszélni akkor lehetőséget adsz annak, hogy elérd amit célul kitűztél. 

Csak akkor nincs esélyed, ha nem adsz magadnak! 

A MEGERŐSÍTÉSEK EREJE

bn-dt380_mindma_p_20140718113133.jpg

Megerősítés lehet bármely olyan állítás, amelyet egy nap akár többször is megismételsz . Rendszeresen ismételgeted és megerősíted magadnak azt, hogy mit akarsz el érni az életben, mit fogsz tenni valaminek az érdekében.

A megerősítések olyanok, mint egy pozitív kinyilatkoztatás, arról amit igaznak hiszel, kimondod magadnak többször is, hogy te igenis elfogod érni amit célul kitűztél ez által megerősíted rendszeresen magadnak, hogy igen valóra válthatod, ami nagyon fontos az adott cél elérése érdekében. Nem minden esetben, sőt majdnem soha nem a külvilág megerősítése a legfontosabb, legalábbis nem az kell legyen az elsődleges cél, hogy téged bárki is megerősítsen abba, hogy mondjuk amit te csinálni szeretsz az jó, és kamatoztatható. Ha te legbelül érzed, hogy igenis ez tesz boldoggá akkor fogsz találni rá módot, hogy esetleg a későbbiekben a megélhetést is jelentse. 

Mások negatív megerősítése nem kell hogy a te valóságoddá váljon. Ha téged bárki is megakar győzni arról, hogy amit akarsz hülyeség, hagyd abba! Akkor te mosolyogj egyet majd csináld tovább. 

Csak addig tűnik lehetetlennek és elérhetetlennek amíg valaki el nem éri!  

Fontos, hogy bízni tudj magadban ez által a világ negatív hatása nem teperhet le és nem téríthet el a helyes útról. 

Nem kell másoknak megmagyaráznod a megerősítéseidet, valószínűleg azt fogják mondani, hogy nem működnek, vagy azt, hogy ne vesztegesd az idődet, hanem kezdj el élni. 

Negatív megerősítések negatív eredményekhez is vezetnek: " Nem vagyok jó matekból, nem tudok új barátokat szerezni, nem érzem magamat jól a bőrömben, nem vagyok képes rá, túl öreg vagy hogy ezt megtegyem..." bizonyára ha mindig azokat a megerősítéseket táplálod amit nem szeretnél sajnos nem fog jobbá válni a helyzet, csakis azt kapod vagy még többet abból amit eddig kaptál. 

A pozitív megerősítésekkel nem hazudsz magadnak, csupán csak ismételgeted azt, hogy amiben hiszel és amit tenni akarsz, az téged boldoggá tesz, ez által bizonyára sokkal közelebb kerülsz a megvalósításukhoz, míg nem a valóságod részei lesznek.

Szinte  mindig igaza van annak is, aki azt mondja, hogy Képes vagyok rá!, és annak is aki azt, hogy Nem vagyok rá képes!  Henry Ford 

ÚJÉV, ÚJ LEHETŐSÉGEK!

sunrise-182302_960_720.jpg

Az év utolsó napján az ember leül egy picit és összegzi, hogy mi is történt vele az elmúlt 365 nap során. Egy év alatt számtalan dolog történhet és változhat a nagyvilágban amihez alkalmazkodnunk kell függetlenül attól, hogy épp mit szeretnénk de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk megvalósítani az év elején kitűzött célokat, a régóta dédelgetett álmokat. 

Egy új év jelenthet egy tiszta lapot is, egy új kezdetet amiben lehetőségünk nyílik arra, hogy megteremtsük, elérjük azokat a dolgokat amikre oly nagyon vágyunk. Kisebb nagyobb kudarcok árán sikerülhet is csak kitartóak kell hogy legyünk. Bizonyára a 2018-as év sem lesz könnyebb semmivel sem, viszont keményebben és tapasztaltabban vághatunk bele az új év adta lehetőségek kihasználásba, "rejtelmeibe". 

ÚJÉV, ÚJ LEHETŐSÉGEK 

Minden évnek buzgóan, akaratosan, kitűzött céloktól fűtve vágunk neki, de valahol az év közepefele azt látni, hogy az emberek céljai feledésbe merültek, az a nagy lendület sajnos lecsillapodott és az életet nem élvezve gürcölnek a megélhetésért s a számlák kifizetéséért. MIÉRT!? Bizonyára a számlákat akkor is ki kell fizetni ha elérted a céljaidat és a megélhetésért akkor is erőfeszítéseket kell tenni de miért ne gürcölnél a céljaid elérése érdekében is ha eleve minden nap azt teszed? Miért ne tennél erőfeszítéseket a céljaid érdekében ha eleve minden nap azt teszed? Miért ne érhetnének kudarcok a céljaid felé vezető úton ha azon kívül is ér kudarc? Bizonyára jobban megéri egy célért küzdeni, szenvedni, mert így megkapod annak a lehetőségét, hogy eléred azt amit akarsz. 

A lényeg, hogy amilyen erőbedobással indítod az év első napjait olyan legyen az év összes napja. Nem az lesz a baj, hogy esetleg fél évre rá még nem tudtad megvalósítani amit szerettél volna, hanem az a baj, hogy fél évre rá látva hogy nem sikerült, feladod és visszatérsz a mókuskerékbe.

Túl sokan azért nem élik meg az álmaikat, mert a félelmeiket élik. Les Brown

Ne engedd, hogy az a szikra ami ott volt JANUÁR 1. az eltűnjön fél évre rá. 

achievement_goal_mountain.jpg

Ez az év annyira lesz a te éved amennyire te akarod, hogy az legyen!

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem hagyod abba. Konfuciusz

 

süti beállítások módosítása