CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

6 KIFOGÁS AMIT ÖRÖKRE EL KELL FELEJTENED!

2017. december 02. - Inforfess

A kifogások gyártásának oka (okai) gyakran a motiváció és a magadba vetett hited hiányában keresendő..istock_000014535452medium.jpg

Nem hiszed el magadról, hogy sikerülhet kézzelfoghatót teremtened, ez által mindig megmagyarázod, hogy mi miért nem sikerülhet.

Kifogásokat találsz csak hogy ne kelljen bele kezdened valami újba és elveszed magadtól a lehetőséget, hogy valami olyat alkoss amire képes lennél és esetleg megváltoztatná az életed. S mindezt miért cserébe? A lustaságért, félelemért, mások véleménye miatt, tévhit miatt.. Olyan problémákat képzelsz magad elé ami nincs is ott valójában. Meg éri ezekért "NYUGTON" maradni? Szerintem nem..

Egyszerűen el kell felejtened, ki kell töröld az elmédből ezeket a kifogásokat amiket minden alkalommal felhozol magadnak. Így sokkal könnyebben fogsz érvényesülni és sokkal több mindent fogsz el érni az életben! Lássuk hát miket is kell örökre magad mögött hagynod: 

-Nem vagyok elég jó

Ezt nagyon gyorsan ki kell ölnöd magadból, hogy be magyarázod nem vagy elég jó.. Egyáltalán honnan tudod hogy nem vagy elég jó ha meg sem próbálod? S mi lesz ha mondjuk tényleg nem vagy elég jó? Azért fel kell adnod valamit? Nem muszáj sikerüljön minden elsőre.. sőt nem is fog.. De ha meg sem próbálod akkor elveszed magadtól a lehetőséget. Az ember fejlődőképes ami először nem sikerült az sikerül majd másodjára vagy harmadjára de ezért a tévképzetért nem kell hogy meghátrálj!

-Vajon mit fognak gondolni rólam? 

Ez a második legrosszabb gondolat, és kifogás amit arra hozol fel hogy inkább bele se kezdj semmibe mert esetleg kinevetnek, kicsúfolnak ez által szégyen érzet keletkezik benned és hagysz a francba mindent.. Őszintén megéri azzal foglalkoznod hogy mit gondolnak rólad amikor egy saját döntést kell meghoznod? NEM KELL MEGFELELNED SENKINEK SEM! Kizárólag csakis magadnak! A te életed a te döntéseid és a te felelősséged is egyaránt, ha nem csinálsz semmit az emberek akkor is beszélni fognak rólad, ha meg csinálsz valamit akkor is de számít ez? Nem számít úgyhogy ne helyezd őket magad elé! Ez nem önzőség,csak amikor már nemfog érdekelni senki véleménye akkor úgymond kiszállsz a mókuskerékből és kezded megvalósítani azt amit szeretnél minden negatív mellék hatás nélkül! single-yellow-smiley-face-amongst-group-of-blue-sad-faces.jpg

Egyáltalán nem baj ha a kis sárga mosolyfej vagy ott egyedül! S tudod hogy miért nem baj? Mert így KItűnsz és nem pedig EL a nagy semmibe vezető úton! 

-Másoknak sem sikerült így lehet nekem sem fog..

Amikor a félelem párosul egy múltban elvégzett tettel ami nem járt sikerrel és amihez konkrétan közünk sincs! Hát nem tökéletes kifogás? De! Tökéletes ahhoz hogy meghátrálj és ne csinálj semmit, tökéletes ahhoz hogy minden maradjon a régi.. Tökéletes kifogás ahhoz, hogy úgy éld le az életed, ahogy mások akarjak és nem úgy ahogy szeretnéd.. Egy ilyen kis mondattal veszed el magadtól a lehetőséget akár egy jobb élettől.. Pedig egyszerűen csak ki kellene töröld az elmédből és örökre elfelejtened. Viszont ha jobb életre vágysz ahol nem szorongsz, nyitott vagy a változásokra és az új dolgokra akkor meg is teszed, elfelejted örökre!

-Nincs rá lehetőségem

Valóban nincsen? Vagy lenne csak épp lusta vagy megtenni a lépeseket az ügy érdekében... Esetleg kellemetlen az óda vezető út és elment a kedved végig csinálni? Igen.. Hát a legtöbben sajnos itt adják fel, itt mondják azt hogy jó ezt én tovább nem csinálom, elegem van ebből és így feladva mindent élik tovább az életüket várva a csodát hogy majd netán tán betoppan egy jó lehetőség és azt kihasználva fel jutnak a csúcsra. Sajnos ez nem így lesz.. Lehet hogy tényleg nincs lehetőséged egy adott dolgot megszerezni PILLANATNYILAG.. de ha nagyon akarod akkor találsz rá módot és ha mégsem találnál akkor megteremted a saját lehetőségeid! 

Biztos mindenki szeretne egy jó életet le élni mivel nem is olyan hosszú ez az egész ezért éljük úgy ahogy élni érdemes! 

CSAK AKKOR NINCS ESÉLYED HA NEM ADSZ MAGADNAK!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr7113411001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása