CSAK CSINÁLD

Inforfess

Ne feledkezz meg a céljaidról!

2018. január 19. - Inforfess

city-man-person-window-alone-solo-1868530.jpg

A rohanó mindennapokban az emberek hajlamosak szem elől téveszteni a saját céljaikat. Egyszerűen elfelejtik azt, hogy miért csinálják azt amit csinálnak és így a lelkesedés, az akarat valami elérése érdekében semmisé lesz. 

Ezután azt érezheted, hogy nyúzott vagy, hogy nem érdekel semmi és egyszerűen az életkedved is a padlót súrolja. Nem szabad szem elől tévesztened a saját célod, mert a célok adnak értelmet az életnek. Ha harcolsz valamiért tudván, hogy a kemény munka árán is de megtudod szerezni bizonyára sokkalta könnyebb lesz, mintha nem lebegne a szemed előtt semmi olyan, amiért megérné "gürcölni". 

Emlékeztesd magad a céljaidra kétféleképpen! 

1. Ha szükséges akkor minden nap szánj két percet arra, hogy összegezd mit miért is csinálsz, hogy miért tart ott az életed ahol és hogy hová akarsz eljutni. Ez nem időpocsékolás és nem haszontalan pótcselekvés, hanem a mindennapok kis lépései amellyel emlékezteted magadat a számodra fontos és kívánt dolgokra! 

2. Írd le a céljaidat egy papírra és hordozd magaddal, rakd ki olyan helyekre ahol több időt töltesz (munkahely-otthon) és ahol lehetőséged van napi szinten sokszor ránézni. Ezzel tudatosítod magadnak akár a munkád kellős közepén, hogy igenis azért csinálom most a nehéz dolgokat, azért dolgozom keményen, hogy a papírra leírt célokat kézzel foghatóvá tegyem.

prevent_plagiarism.jpg

 Ezek abban az esetben is hasznosak lehetnek ha tudod, hogy mi a célod de egyszerűen mégsem teszel értük. Nem teszel lépéseket annak érdekében, hogy elérd amit célul kitűztél. Miért!? Emlékeztetned kell magadat a céljaidra és nem hagyhatod elenyészni őket! 

Ha az ember életében nincs egy vízió, mely után vágyakozhat, melyet valóra
szeretne váltani, akkor hiányzik
a hajtóerő, hogy szívvel-lélekkel küzdjön. ~Erich Fromm~

A napi célkitűzések fontossága!

planning-and-smart-goal-setting-960x600.jpg

Életed hátralevő részében váljon szokásoddá napi célokat kitűzni és teljesíteni! Arra összpontosíts, amit akarsz, és ne arra, amit nem akarsz! 

A napi célok kitűzése és annak az elérésére való törekedés sok mindent megtaníthat, ami a jó irányba tereli az életed.

Nem a célok nagysága a mérvadó, ugyanis egy nap alatt nem tudod lehozni a "csillagokat", hanem sokkal inkább az, hogy szép lassan napról napra megtanítod magadnak megszerezni, elérni a kívánt dolgokat, ami hosszútávon egyre több és több lesz. 

Ha az ember úgy él, hogy egy rendszerre építi a mindennapjait (jelen esetben a napi célkitűzés), akkor biztos nem maradnak el az eredmények. 

Sok kicsi sokra megy! 

Ez lehet az alapja a napi célkitűzéseknek, mert az apró dolgok rá vezetnek arra, hogy hogyan is érheted el a nagy dolgokat. Ez nem megnehezíti az életed, hanem megerősít abban, hogy elérheted amit akarsz ha teszel érte minden nap. Bármilyen közhelyesnek tűnik is az az állítás, hogy "tegyél a célodért és eléred" a valóságon mégsem változtat ugyanis az esetek nagy többségében csak akkor kapod meg amit akarsz, ha kellő energiát, munkát fektetsz bele. 

Gyönyörű az, ha az ember célba lát S eléri azt, tűzön-vízen át. ~Ibsen, Henrik~

Merj változtatni az életeden!

sunset.jpg

E pár évtized az ember életében nagyon gyorsan elillan, ezért igyekezni, törekedni kell minden percét élvezni és azt csinálni ami jön szenvedélyből, ami boldoggá tesz. Tudván, hogy az élet nem örök mégis rengeteg ember úgy él, hogy egyáltalán nem élvezi az életet, boldogtalanok mint hogyha szenvedni és gürcölni jöttek volna a világra és valójában nem az a fő probléma, hogy ez így van, hanem az, hogy beletörődve élik azt az életet amit utálnak. Hogy miért? Mert ez vált szokássá, kialakult egy rendszer az életükben amit követnek még ha rossz is. Félve az újtól inkább megmaradnak a "biztosnál" ami bármennyire is rossz mégis biztonságosabbnak tűnik, mint változtatni és új dolgok felé venni az irányt.

Nehéz mindent "felrúgni" és változtatni a pillanatnyi életmódon, már csak azért is, mert az új dolgok mindig bizonytalanságot és félelmet sugallnak de előnyösebb és célravezetőbb vállalni ezt a kockázatot azért, hogy később jobb legyen. Állandó harcokat vívunk a mindennapokban, akkor miért ne lehetne erőfeszítéseket tenni azért, hogy jobb életet élhessünk, miért ne lehetne egy céllal alátámasztani a mindennapokat és azért harcolni? Talán mert félünk az új dolgoktól? Mert félünk a változástól? Mások véleménye miatt? Ezekért nem éri meg feladni a változásra való hajlamot vagy akár egy jobb életet.

Ami szükséges a változáshoz: 

 • A változásra való hajlam, változni akarás
 • Elhatározás 
 • Döntésmeghozás
 • Cselekvés, tenni akarás
 • Kockázat vállalás 
 • MOTIVÁCIÓ!
 • Társaság, barátok kik támogatnak

Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.  ~Lafayette Ron Hubbard

Ha úgy érzed nem vagy elégedett a jelenlegi helyzeteddel, életeddel akkor merj változtatni rajta és ne hagyd lebeszélni magad róla csak mert szokásoddá vált így élni! 

3 módszer arra, hogy ne mások irányítsák a saját életed!

iranyitas.jpg

Amikor életed történetét írod, ne hagyd, hogy más vezesse a tollat! 

Mivel az ember társas lény, ezért elkerülhetetlen az, hogy kivonjuk magunkat a társasági élet alól. Ebből kifolyólag néha megtörténhet az, hogy mások negatív tapasztalatai, körülményei, véleményei úrrá lesznek rajtad és lemondasz arról amit épp szeretnél  mondván, hogy "úgysem fog sikerülni, hisz a szomszédnak sem sikerült" "az ismerőseim azt mondták nem jó ötlet úgyhogy nem csinálom" és így haladsz  afelé amit pont nem akarnál mégis hagyod befolyásolni magad. 

Bizonyára szeretnél az ellen tenni, hogy ne mások irányítsák a te saját kis életedet és a jó hír az, hogy tudsz is! 

Vállalj felelősséget az életedért, tetteidért! 

Te vagy a felelős a mostani életkörülményeidért akár jók, akár rosszak. Nem csak részben vagy felelős, hanem teljes mértékben felelős vagy azért, ahol jelenleg tartasz. Ahogyan gondolkodsz és ahogyan a múltban választottál, meghoztál egy-egy döntést az vezetett óda ahol most vagy és ezt tudatosítanod kell magadban, mert valójában nem más hibás azért, hogy neked esetleg gürcölnöd kell "pár" dologért míg mások nemes egyszerűséggel megkapják amit akarnak. Bizonyára vannak befolyásoló tényezők amik "fennakadásokat" okozhatnak és amikről nem tehetsz de az esetek többségében nem más a hibás azért, hogy nem olyan életet élsz amilyet szeretnél, szóval vállalj felelősséget az életedért! 

Ne hagyd magad befolyásolni!

Hogyha hagyod magad befolyásolni a negatív embereknek mikor azt mondják "hülyeség amit akarsz" "ezt ne csináld" "ez úgysem fog sikerülni" akkor bizonyára nem te fogod irányítani az életed hanem ők, az ilyen emberek egymás életét irányítják de érdekes mód egyik sem azt az életet éli amit titkon szeretne. Mindenki megerősíti a másik rossz élményeit és vísszakozva, félve az újtól élik az életüket amit egyébként utálnak. Ne tartozz ahhoz a csoporthoz akik soha semmit nem érhetünk el címszó alatt élnek! 

Bízz magadban!

Ahhoz, hogy ne tudjanak más emberek befolyásolni elsősorban bíznod kell magadban és abban amit csinálsz függetlenül attól, hogy sikereket értél el vagy nem. Ha nem sikerült valami az bizonyára rosszul érint, viszont a saját tapasztalataid és a saját életed éled nem pedig mások negatív és rossz élményeire hivatkozva mondasz le arról amit szeretnél. Ha nem hagyod magad lebeszélni akkor lehetőséget adsz annak, hogy elérd amit célul kitűztél. 

Csak akkor nincs esélyed, ha nem adsz magadnak! 

A MEGERŐSÍTÉSEK EREJE

bn-dt380_mindma_p_20140718113133.jpg

Megerősítés lehet bármely olyan állítás, amelyet egy nap akár többször is megismételsz . Rendszeresen ismételgeted és megerősíted magadnak azt, hogy mit akarsz el érni az életben, mit fogsz tenni valaminek az érdekében.

A megerősítések olyanok, mint egy pozitív kinyilatkoztatás, arról amit igaznak hiszel, kimondod magadnak többször is, hogy te igenis elfogod érni amit célul kitűztél ez által megerősíted rendszeresen magadnak, hogy igen valóra válthatod, ami nagyon fontos az adott cél elérése érdekében. Nem minden esetben, sőt majdnem soha nem a külvilág megerősítése a legfontosabb, legalábbis nem az kell legyen az elsődleges cél, hogy téged bárki is megerősítsen abba, hogy mondjuk amit te csinálni szeretsz az jó, és kamatoztatható. Ha te legbelül érzed, hogy igenis ez tesz boldoggá akkor fogsz találni rá módot, hogy esetleg a későbbiekben a megélhetést is jelentse. 

Mások negatív megerősítése nem kell hogy a te valóságoddá váljon. Ha téged bárki is megakar győzni arról, hogy amit akarsz hülyeség, hagyd abba! Akkor te mosolyogj egyet majd csináld tovább. 

Csak addig tűnik lehetetlennek és elérhetetlennek amíg valaki el nem éri!  

Fontos, hogy bízni tudj magadban ez által a világ negatív hatása nem teperhet le és nem téríthet el a helyes útról. 

Nem kell másoknak megmagyaráznod a megerősítéseidet, valószínűleg azt fogják mondani, hogy nem működnek, vagy azt, hogy ne vesztegesd az idődet, hanem kezdj el élni. 

Negatív megerősítések negatív eredményekhez is vezetnek: " Nem vagyok jó matekból, nem tudok új barátokat szerezni, nem érzem magamat jól a bőrömben, nem vagyok képes rá, túl öreg vagy hogy ezt megtegyem..." bizonyára ha mindig azokat a megerősítéseket táplálod amit nem szeretnél sajnos nem fog jobbá válni a helyzet, csakis azt kapod vagy még többet abból amit eddig kaptál. 

A pozitív megerősítésekkel nem hazudsz magadnak, csupán csak ismételgeted azt, hogy amiben hiszel és amit tenni akarsz, az téged boldoggá tesz, ez által bizonyára sokkal közelebb kerülsz a megvalósításukhoz, míg nem a valóságod részei lesznek.

Szinte  mindig igaza van annak is, aki azt mondja, hogy Képes vagyok rá!, és annak is aki azt, hogy Nem vagyok rá képes!  Henry Ford 

ÚJÉV, ÚJ LEHETŐSÉGEK!

sunrise-182302_960_720.jpg

Az év utolsó napján az ember leül egy picit és összegzi, hogy mi is történt vele az elmúlt 365 nap során. Egy év alatt számtalan dolog történhet és változhat a nagyvilágban amihez alkalmazkodnunk kell függetlenül attól, hogy épp mit szeretnénk de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk megvalósítani az év elején kitűzött célokat, a régóta dédelgetett álmokat. 

Egy új év jelenthet egy tiszta lapot is, egy új kezdetet amiben lehetőségünk nyílik arra, hogy megteremtsük, elérjük azokat a dolgokat amikre oly nagyon vágyunk. Kisebb nagyobb kudarcok árán sikerülhet is csak kitartóak kell hogy legyünk. Bizonyára a 2018-as év sem lesz könnyebb semmivel sem, viszont keményebben és tapasztaltabban vághatunk bele az új év adta lehetőségek kihasználásba, "rejtelmeibe". 

ÚJÉV, ÚJ LEHETŐSÉGEK 

Minden évnek buzgóan, akaratosan, kitűzött céloktól fűtve vágunk neki, de valahol az év közepefele azt látni, hogy az emberek céljai feledésbe merültek, az a nagy lendület sajnos lecsillapodott és az életet nem élvezve gürcölnek a megélhetésért s a számlák kifizetéséért. MIÉRT!? Bizonyára a számlákat akkor is ki kell fizetni ha elérted a céljaidat és a megélhetésért akkor is erőfeszítéseket kell tenni de miért ne gürcölnél a céljaid elérése érdekében is ha eleve minden nap azt teszed? Miért ne tennél erőfeszítéseket a céljaid érdekében ha eleve minden nap azt teszed? Miért ne érhetnének kudarcok a céljaid felé vezető úton ha azon kívül is ér kudarc? Bizonyára jobban megéri egy célért küzdeni, szenvedni, mert így megkapod annak a lehetőségét, hogy eléred azt amit akarsz. 

A lényeg, hogy amilyen erőbedobással indítod az év első napjait olyan legyen az év összes napja. Nem az lesz a baj, hogy esetleg fél évre rá még nem tudtad megvalósítani amit szerettél volna, hanem az a baj, hogy fél évre rá látva hogy nem sikerült, feladod és visszatérsz a mókuskerékbe.

Túl sokan azért nem élik meg az álmaikat, mert a félelmeiket élik. Les Brown

Ne engedd, hogy az a szikra ami ott volt JANUÁR 1. az eltűnjön fél évre rá. 

achievement_goal_mountain.jpg

Ez az év annyira lesz a te éved amennyire te akarod, hogy az legyen!

Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem hagyod abba. Konfuciusz

 

3 egyszerű mód, az új szokások kialakításához!

businessman-hd-wallpaper_1.jpg

Ahhoz, hogy sikeres legyél, meg tudd valósítani azokat a kisebb-nagyobb dolgokat amiket szeretnél, bizonyos szokásokat kell elsajátítanod, kialakítanod a mindennapjaidhoz. Emellett fontos, hogy felismerd az életedet nem építő káros szokásaidat is és egyszerűen el kell hagynod. Például ha rágod a körmöd amikor stresszes vagy, ez egy rossz szokás ami társaságban nem valami szép dolog. 

Az emberek viselkedése nagy százalékban a szokásokon alapszik, az olyan viselkedéseken amit újra meg újra megismétlünk anélkül, hogy gondolkodnunk kellene rajta. Ahhoz, hogy új szokásokat alakíts ki, csak annyit kell tenned, hogy óda figyelj néhány dologra: 

Légy nyitott a változásokra, új dolgokra.

Ez annyit jelent, hogy ne félj változtatni egyes dolgokon csak azért, mert megszoktad a már meglévő életedet. "Lépj ki a mókuskerékből" biztos hallottad már ezt a kifejezést aminek a mondanivalója az lenne, hogy változtass az életeden, a szokásaidon. Ehhez pedig az szükséges hogy jár nyitott szemmel.

Ne légy LUSTA, KEDVETLEN! 

Amikor rólad van szó, a saját életed jobbá tételéről, akkor kutyakötelességed, hogy maximálisan helyt állj és teljes erőbedobással dolgozz azon, hogy jobb legyen az életed. Az hogy lusta vagy és kedvetlen, nem érdekel konkrétan semmi és megelégedsz azzal ami van még ha rossz is mert szokásoddá vált úgy élni ahogy eddig éltél, akkor még több rosszat és negatív dolgot fogsz kapni az élettől. Az ember mindig nem tud fitt lenni és erős de törekedni kell. 

Tűzz ki napi célokat és teljesítsd! 

Az életed hátralevő részében váljon szokásoddá napi célokat kitűzni és teljesíteni! Arra összpontosíts, amit akarsz, és ne arra, amit nem akarsz! 

Mindennap kerülsz olyan helyzetbe amelyekre megoldást kell találnod, így fontos, hogy olyan szokásokat alakíts ki, amelyek a kívánt eredményhez juttatnak a céljaiddal kapcsolatban. De ehhez kellenek a napi célok amelyek lehetnek bármilyen aprók is de megvalósítod őket és ez a szokásoddá válik, hogy mindig törekedsz, teszel azért, hogy elérd amit akarsz és ez hosszútávon nagyobb és nagyobb eredményeket szül majd.

A szeretet tollával írt pillanatok

christmasbaubles.jpg

Ezüst szánkót hajt a dér hófehér határon,
deres szánon didereg, fázik a Karácsony.
Zendül a jég a tavon, amint átal jönnek,
decemberi hópihén fénylik már az ünnep.
A kályhánkban láng lobog, gyere be Karácsony!
Gyújtsd meg gyertyád, fényszóród itt a fenyőágon!
Melegedj meg idebent, légy vendégünk mára,
Karácsonyi csillagod tedd a fenyőfánkra!

Elérkezett hát a karácsony ünnepe amely a legőszintébb, legtisztább pillanatokat rejti. Ilyenkor az emberek szívében egy kis csengő csilingel a szeretettől, amely melegséggel átitatva örülni tud minden apró szépségnek.

little-gingerbread-and-lots-of-gummy-candies_1366x768.jpg

Míg kint javában "tombol" a tél, addig a házakat bent a sült bejgli illata járja át, amit a feltételek nélküli szeretet és a boldogság kísér. Ezekben a pillanatokban érezhető, hogy mintha kicserélődtünk volna, nem gondolva a nehézségekre élvezzük a pillanatot azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeretünk.

karacsony2.jpg

90.jpg

5499e0380f13c.jpg

A nagy készülődés, rohangálás közepette fel csendülnek a karácsonyi dalok is, amelyek olyan harmonikus hangulatot teremtenek, ami az év többi napján talán nem is érezhető. Mindezek mellett a karácsony nem csak össze hozza az embereket, hanem próbál valamit tanítani is.

szeretet-karacsony-03.jpeg

Az a bizonyos valami a SZERETET lenne. Az a szeretet ami ilyenkor átjárja az emberek szívét, otthonaikat, minden tettüket, kicsit arra tanít, buzdít hogy éljük ebben a szeretetben, boldogságban és harmóniában az év minden egyes napját. 

csoport.jpg

Karácsony egy évben csak egyszer van, viszont az a rengeteg szeretet, lelkesedés, óda figyelés a másikra, boldogság, harmónia nem kell, hogy a karácsony végeztével semmisé legyen, mert ugyanolyan nagy lelkesedéssel és szeretettel lehet tovább élni. Úgyhogy köszönjük szépen neked KARÁCSONY, hogy megtanítod minden alkalommal nekünk, hogyan is érdemes élni.

Csodás ünnep a karácsony,
A földre eget varázsol.
Fenyõágon gyertya lángja,
Csillagot visz kis szobánkba.
Fõként nektek azt kívánom: legyen BOLDOG a KARÁCSONY! 

karacsony4_kicsi.jpg

A kudarctól való félelem leküzdése!

sad-man-on-steps.jpg

A legtöbben sajnos nem indulnak el a céljaik felé vezető úton és ennek az egyik fő oka az, hogy félnek a kudarctól. A siker egyik legfontosabb hanem a legfontosabb része a kudarc aminek párosulnia kell a kitartással. Nagyon kevés azon személyek száma akik úgy arattak kisebb nagyobb sikereket, hogy nem érte őket kudarc. 

A kudarc a siker alappillére ami nélkülözhetetlen a tapasztalat szerzéshez és a folyamatos fejlődéshez. 

Nem azok a győztesek, akik soha nem vallanak kudarcot. Azok a győztesek, akik soha nem adják fel!

A probléma az, hogyha túl korán feladod vagy épp bele sem kezdesz semmibe a kudarctól való félelem miatt, akkor soha nem tudhatod meg mit hagytál ki, esetleg évek múltán az élet megmutatja neked, hogy mit adtál fel, megvalósítja más azt amit te szerettél volna és az nagyon fájdalmas lesz. Konkrétan azt az életet fogod látni amit te akartál élni csak épp más bőrében. skkkk.jpeg

De ez nem kell hogy megtörténjen, csupán csak tisztában kell lenned azzal, hogy a kudarc nem lerombolja az életed hanem építi. Minden hiba amit elkövetsz, abban segít, hogy megtanulj valamit jól csinálni. Egy bokszoló sem akkor veszíti el a mérkőzést amikor leütik, hanem csak akkor, ha nem áll fel. 

NE FÉLJ A KUDARCTÓL! Ha valami segített engem, akkor az a kudarc volt. Arnold Schwarzenegger

Egy kis példa: Hogyha mondjuk Walt Disney félt volna a kudarctól és feladta volna, miután parkjának az ötletét visszautasították több mint 300-szor, akkor nem lenne most Disneyland. 

Ne a kudarc legyen az elsődleges célod, ha sikerül egyből valami az jó, viszont ha kudarcot vallasz tudnod kell, hogy az építi a karriered/életed és hozzásegít ahhoz, hogy sokkal tapasztaltabban vágj bele következőbe. 

Jobb úgy visszatekinteni az életedre és azt mondani, hogy "Hihetetlen, hogy megtettem", mint azt mondani, hogy "Bárcsak megtettem volna!" Lucille Ball 

Bizonyára te sem akarsz azzal szembesülni amikor visszatekintesz az életedre, hogy ezt se mertem megtenni, azt se tudtam megcsinálni, azt a jó ötletet is eldobtam, s mindezt miért? Mert féltél a kudarctól, féltél mások véleményétől, féltél a szégyentől hogy kinevetnek és ezek az apró dolgok elvették tőled azt az életet amit élni szerettél volna pedig legbelül tudod és tudtad mindig is, hogy képes vagy/képes lettél volna rá. De ekkor már késő lesz. 

Úgy hogy ragadd meg a pillanatot (MOST) és ne félj a kudarctól! website-17.jpg

Ami érdekelhet: 

NE ADD FEL IDŐ ELŐTT! 

A LEHETETLEN MINT LEHETŐSÉG!

A Sikeres és a Sikertelen emberek szokásai!

"Mindannyiunkban csata zajlik.."

NE ADD FEL IDŐ ELŐTT!

top-of-the-mountain_1.jpg

Sok sikertelen ember van, aki nem vette észre, hogy milyen közel volt a sikerhez, amikor feladta. Thomas Edison 

Látva Thomas Edison példáját, aki az izzólámpa feltalálója volt, mint közismert neki sem ment egyből ennek tökéletesítése. Pontosítva nem kevesebbszer mint 1000-szer látott hozzá hogy működő képessé tegye. Nos mi lett volna ha feladja mondjuk 30 után? Lehet, hogy nem lenne lámpa most!?.. És a 30 még messze van az 1000-től. 

Bizonyára ő sem tudta, hogy mikor fog sikerülni végül, csak csinálta és csinálta.

Így van, vagy így lehet ez a te céloddal is aminek a megvalósításán dolgozol éppen vagy már esetleg feladtad és elkönyvelted, hogy nem sikerülhet. Pedig lehetséges, hogy egy minimális erőfeszítésnyire lett volna már csak, nem tudhatod.. Ahogy azt sem tudhatod, hogy mekkora befolyással lehetett volna az életedre ha egy picivel tovább mentél volna és sikerült volna.

Edison-nak 1000 próbálkozásba került amíg sikerült de ez nem azt jelenti, hogy neked is 1000-szer kell esetleg jelentkezned egy állásra amíg felvesznek vagy bármi mást ilyen sokszor kell megpróbálnod. Ez csak egy példa volt arra, hogyha ő nem adta fel még ennyi próbálkozás után sem, akkor neked sem kellene meghátrálnod idő előtt. 

Amire nagyobb figyelmet kell fordítanod:

 • Kitartás 

 • Társaság amely körülvesz 

 • Negatív hatások elkerülése vagy leküzdése 

 • Mások véleménye ne legyen hatással a munkádra/célodra/szenvedélyedre

 • Ne szégyelld amit csinálsz 

 • Motiváció

 • Eggyel többször állj fel, mint ahányszor elbuktál! 

 • Ne félj attól, hogy hibázni fogsz (Merj hibázni) 

 • A kudarc = tapasztalat (Sok kudarc-rengeteg tapasztalat= SIKER) 

A legtöbb ember élete legnagyobb sikerét akkor érte el, amikor tett még egy lépést, miután úgy tűnt, hogy élete legnagyobb kudarca fog bekövetkezni. Brian Tracy

perseverance-c15a7e5a0fb7eec5da01d8ca11f457f0.jpg

NE ADD FEL SOHA!