CSAK CSINÁLD

Inforfess

"Mindannyiunkban csata zajlik.."

2017. december 11. - Inforfess

elme.jpg

Egy kis történet.. 

Egyszer egy öregember azt mondta az unokájának: Fiam, mindannyiunkban csata zajlik a bennünk lakozó két farkas között. Az egyikük a rossz. Ő a düh, a féltékenység, a kapzsiság, a neheztelés, a kisebbrendűség, a hazugság és az ego.
A másik a jó. Ő a béke, a remény, az öröm, a szeretet, az alázat, a kedvesség, az empátia és az igazság. 
Az unoka pár perceg tűnődött a nagyapja szavain, majd megkérdezte: Nagyapa mégis melyik farkas győz? 
Az öregember csendesen azt válaszolta: Az amelyiket táplálod! 

Mi ebből a tanulság? 

Az, hogy a negatív gondolatok negatív körülményeket teremtenek míg a pozitív gondolatok pozitív körülményeket. Soha nem szabad arra gondolj amit nem szeretnél, hogy megtörténjen! Kizárólag arra a szépre és jóra kell gondolj amit szeretnél az életedben függetlenül a pillanatnyi körülményektől. Ne a körülményeid határozzanak meg. Rendszerint azt kapod, amire gondolsz és amit megerősítesz. 

Szinte mindig igaza van annak is, aki azt mondja, hogy KÉPES VAGYOK RÁ és annak is, aki azt, hogy NEM VAGYOK RÁ KÉPES!  Henry Ford

Azt képzeld el amit szeretnél, felejtsd el amit nem szeretnél.

Ma ott vagy, ahová gondolataid hoztak; holnap ott leszel, ahová a gondolataid visznek. James Lane Allen

Viszonylag nehéz sőt nagyon nehéz egy negatív élethelyzetben meglátni a jót és a szépet, pozitív maradni mikor már teljesen reménytelen minden de mindenképp rá kell hangolódni a téged építő dolgokra ahhoz, hogy ne megnehezítsd még jobban a már amúgy sem könnyű pillanatokat. ed1914_5_tipps_motivation_banner_jpg_960x400_c.jpg

Minden kezdet nehéz.. 3 Tipp, hogy könnyebb legyen.

kezdetek.jpg

Elkezdeni valami újat amit még sosem próbáltál az már önmagában nehéz. Nehéz nekivágni az ismeretlennek mondván, hogy végig csinálod erős leszel és kitartasz de pont attól olyan szép, hogy ismeretlen mert sok szépet és új dolgot hozhat, ismertethet meg veled amiben még eddig nemvolt részed.

De sajnos van úgy, hogy a kezdeti nehézségek annyira elhatalmasodnak, annyira meglepnek téged, hogy úrrá lesznek rajtad és az abbahagyás mellett döntesz. Nem fogod tovább csinálni, meghunyászkodsz és el engeded az egészet amit talán később meg fogsz bánni mert nem tudhatod hogy mennyi téged és az életedet építő dolgot kaphattál volna már csak a folyamat során is.

Ugyebár köztudott hogy a kezdeteket elhagyva már nem fognak azok a nehézségek meg jelenni amik akkor gondot jelentettek neked és ha mégis akkor már tudod hogy-hogy lépj át rajtuk, már megfogod tudni oldani őket nagyobb erőfeszítések nélkül. Úgyhogy a kezdeti nehézségek meg fognak szűnni éppen ezért ami nem állandó azokért nem éri meg fel adni az egészet. 

De "szerencsére" van módszer amivel könnyebben át lendülhetsz ezeken az időszakokon szóval csak csináld, mert egyszer úgyis véget ér és később visszatekintve arra amiket győztél és amiken át mentél a siker mézédes lesz. 

1. Ne zárkózz magadbaonepeople.jpg

A kezdetek kezdetén mikor minden annyira ismeretlen, nehéz és új nem szabad magadba zárkóznod és egyedül szembenézned ezekkel, bizonyára vannak barátaid akikre számíthatsz, akik támogatnak  akik jobb kedvre derítenek ha épp arra van szükség. Társas lények vagyunk és a barátokkal nem csak a "szórakozás" idején kell együtt lenni, hanem a nehéz perceken is. Ha nincsenek barátaid pillanatnyilag nem baj mert akkor csak annyi a dolgod, hogy ismerkedned kell, barátokat kell szerezned. A lényeg hogy ne legyél egyedül magadba zárkózva. Vannak olyan időszakok is amikor jó az ha kicsit egyedül vagy de ez most nem az.

2. Gondolj a végére 

Nehézségen mész keresztül? Bele kezdtél valamibe és bizonytalan vagy? Gondolj a végére amikor már minden nehézség megszűnt és meg kaptad amit akartál. Képzeld magad óda úgy, hogy ülsz egy kanapén melletted a kandallóból jó meleg árad és azon gondolkozol, hogy nagyon hosszú volt ez az út tele kihívásokkal, nehézségekkel de mégis végig csináltad, mégis elérted amit akartál.

  Azok a dolgok az életedben, amelyeket meg szeretnél valósítani, már teljesen a tieid. Légy tudatos, és ezek a dolgok beköszöntenek az életedbe. Ne panaszkodj, és ne félj ezektől a dolgoktól. Ne gondolj a hiányukra, inkább gondolj úgy rájuk, mintha már az életed részét képeznék. Robert Collier

Ez által egyre közelebb vonzód magadhoz, egyre jobban a magadénak érzed lehet szó bármiről. Ne a pillanatnyi akadályok negatív hatásain járjon az eszed mert azok jönnek és mennek. A végcél a lényeg!road-908176_960_720.jpg 

3. Állj optimistán a dolgokhozboldogember.jpg

Amikor fölötted összecsapnak a nehézségek hullámai bizonyára nehéz lesz meglátni a jót és a szépet, hogy majd egyszer véget ér ez az egész és akkor nyugtod lesz. Nagyon nehéz ilyenkor is koncentráltnak lenni de kifejezetten nagy figyelmet igényel, mert ha negatívan gondolkodsz akkor 100 szórósan nehezebb és keményebb lesz mint addig volt, saját magadnak fogod még jobban megnehezíteni a dolgokat és ilyenkor az apró nüanszok is eget rengetőek lehetnek. Optimistának és pozitívnak kell maradnod bármilyen nehéz és kilátástalan is a helyzet mert hosszútávon ez kifizetődik. 

A kezdetek nehezek de ezekkel az apró dolgokkal nem nehezíted tovább csakis megkönnyíted amivel jó úton jársz afelé hogy megkapd amit akarsz.

Amennyiben tetszettek a leírtak kövesd a Facebook oldalt hogy semmi hasznosról ne maradj le. :)

Lehetőséged van arra, hogy megteremtsd a lehetőséget!

teremts.jpg

Elsőre lehet furán hangzik, hogy lehetőséged van megteremteni a lehetőséget de erre valójában nem a fúra a megfelelő szó hanem a Természetes.

Ez egy természetes dolog amivel sok mindenki nem tud azonosulni, sokak úgy gondolják hogy a lehetőség majd csak úgy egyszer betoppan és akkor élhetnek vele de sajnos ez nem szokott így lenni. A lehetőséget az esetek 99%-ban te teremted meg saját magadnak. 

Ámbár lehet, hogy a lehetőséget más fogja felkínálni neked viszont az csak azért lehet mert te valamit előtte le tettél az asztalra, megszerezted a kellő tudást hozzá, keményen dolgoztál érte és ez által NEM meg kaptad csak úgy hanem MEG SZEREZTED/MEG TEREMTETTED magadnak a lehetőséget valami megszerzéséhez.

Lehet az:

 • Egy jó állás
 • Egy csodaszép autó 
 • Szép helyen való nyaralás
 • Egy hatalmas ház 
 • Sok pénz
 • Nagy kapcsolati tőke 
 • Vagy bármi más, mindegy az hogy mi

A lényeg, hogy ezeket senki nem fogja felkínálni neked és te sem tudod megszerezni csak úgy, amíg nem tettél valami olyat amivel ki érdemelnéd. Tehát ha te ülsz otthon arra várva hogy legyen egy szép autód amivel elmehetsz nyaralni és közben nem teszel érte semmit akkor sajnos így csak várni fogsz örökre.

Gyakran mondogatják az emberek "Hát azért nem tudtam megszerezni mert nem kaptam meg a lehetőséget, vagy hogy egyszerűen nekem nincs lehetőségem semmihez!" Lehet hogy nincs lehetőséged pillanatnyilag megvásárolni egy autót mondjuk de arra megvan a lehetőséged, hogy elkezdj egy folyamatot ami végeztével tied lehet az az autó. Az is lehet hogy te meg tettél mindent, megvan a kellő tudásod ahhoz, hogy mondjuk meg kapj egy kiváló állást viszont nem téged választanak, nem kapod meg a lehetőséget úgymond. Ekkor sem kell csüggedni mert az a lehetőség továbbra is fenn áll számodra hogy újat keress esetleg még jobbat, nem szabad egy-egy kudarc után feladni mert ahogy más elveheti tőled az esélyt úgy te is magadtól.. De az örökkévalóságig úgysem fognak visszautasítani, mert lesz/lesznek olyanok akiknek rád van szükségük.

Nyilván a folyamat amin közbe végig mész az nem könnyű, tehát ha valamit akarsz akkor azért meg kell hogy dolgozz de sokkal jobb ennek a folyamatnak a részese lenni mint otthon ülni várva a csodát..

Ami a legfontosabb, hogy mindent te építhetsz fel magadnak úgy a jó életet mint a kevésbé jót is.

4 MÓD ARRA HOGY VÉGIGCSINÁLD AZT AMIT SZERETNÉL!

csinald_vegig.jpegTegyük fel, hogy van egy csúcs szuper autó amit a magadénak akarsz tudni, közben vizsgálod, hogy mit is kellene tenned annak érdekében, hogy meg kaphasd azt az autót. Először is keményen kell dolgoznod mondjuk egy fél évig, amire rá is bólintasz mondván, hogy oké dolgozni így is úgy is kell s közben milyen jó, hogy áll mögötte egy cél, valami amiért csinálhatod (konkrétan az autó megszerzése) s talán így még nagyobb lelkesedéssel is vágsz bele.

Ahogy telnek múlnak a napok lassan elérsz az első hónap végéhez és kezdesz rá jönni, hogy nem erre számítottál, tudtad hogy keményen kell dolgozz de azt nem hogy ennyire s még csak egy hónap se telt el a fél évből.. Felmerül benned a kérdés, hogy valóban meg éri azért a kocsiért? S közben rá eszmélsz arra, hogy el kellene engedni ezt az egészet, amiből az következik, hogy lassan az eszme valósággá válik és viszlát csúcs szuper autó.. 

Ez csak egy példa volt, de bármit pont ehhez hasonló könnyedséggel el lehet engedni ha engedsz a gyengeségeknek.. A nagy lelkesedésnek nem csak kezdéskor kellene jelen lennie.. 

Viszont van néhány mód amire ha nagyobb figyelmet fordítasz akkor nem fogod félben hagyni a dolgokat.

-KITARTÁS

Ez fokozott figyelmet igényel, mert ha bármit meg akarsz szerezni az óda vezető út egyik fő alappillére a Kitartás. Kitartónak kell lenned mert ha valami olyat akarsz ami nehézségekkel jár akkor nem elég csupán csak lelkesnek lenned, mert az kitartás nélkül mulandó lásd a fenti példát. (lelkesedés volt az elején de kitartás nem és vége lett az egésznek) 

-KONCENTRÁLJ ARRA AMIT AKARSZ

Mindegy hogy te egy világ körüli utat szeretnél, egy jó munkahelyre bekerülni, egy autót egy házat megszerezni, tanítani akarsz az egyetemen, könyvet akarsz írni, esetleg közös képet akarsz az elnökkel a legfontosabb az hogy mindig arra figyelj amit akarsz. Ne azt nézd hogy milyen nehézségek lehetnek a folyamat közben, mert lehet hogy ezek lebeszélnek akkor róla és lehet hogy neki sem fogsz inkább. A nehézségek nem csak akkor tudnak nagyot "szólni" mikor bekövetkeznek hanem már akkor kárt okozhatnak benned mikor még hír sincs a jövetelükről csupán csak a fejedben élnek, egyszerűen megnehezítik az elkezdést is s hát még mi lesz mikor jelen is lesznek. Szóval csak a végcélra koncentrálj! 

-MOTIVÁCIÓaaeaaqaaaaaaaakjaaaajdnkowexmdeyltc2odytndc0mi1hntaxlwy1mzflzjy5mdvmmq.jpg

Folyamatosan motiválnod kell magad, de a mai világban ez egyáltalán nem nehéz. A motiváció egy löket ami abban segít hogy a lelkesedést a kitartást a tudásodat az akaratodat összekovácsolva összpontosítson a célod elérésére. Buzdít hogy ne add fel ami kifejezetten nagy figyelmet igényel mert a nehézségeket így sokkal könnyebb legyőzni úgyhogy ne hanyagold el a motiváció szerzésre szánt időt. 

-JÓ TÁRSASÁG

A jó társaság alatt azt értem, hogy ha elmondod hogy ezt és ezt akarod el érni akkor ők azt mondják rá "te ez tök szuper biztos vagyok benne hogy képes vagy rá, már alig várjuk hogy láthassuk" akik azt mondják hogy figyelj "Segítünk amiben tudunk" az a társaság amelyik sikerorientált emberekből áll, vidámak, rugalmasak, céltudatosak, viccesek, azokkal bármi lehetséges, mert a velük töltött idő megerősít téged abban, hogy meg tudod csinálni.web-success-group.jpg

Sajnos van egy másik fajta társaság is akik le beszélnek róla, meg magyarázzák hogy ezt és ezt és ezt miért és miért és miért nem lehet, akiknek az életüket a negatív hatások jellemzik amiből biztos nem kérsz ugyebár? Ha jelenleg úgy érzed hogy egy ilyen társaság részese vagy egyszerű a megoldás, társaságot kell váltanod, új embereket meg ismerned akik hozzád hasonlóak és ez által sokkal könnyebb és boldogabb mindennapok fogják jellemezni a te életedet is.

Lényegében ezek a dolgok nem nagy ördöngösségek és nem is nehéz kiépíteni a mindennapi élethez viszont mindenképp kifizetődő! 

Amennyiben tetszettek a leírtak kövessétek a Facebook oldalt, hogy semmi hasznosról ne maradjatok le.

A november LEGINSPIRÁLÓBB gondolatai!

november-desktop-wallpaper4.jpg

Novembert elhagyva átlépve a decemberbe már mindenki java részt az ünnepekre fókuszál. Advent, Karácsony, Szilveszter, ajándék osztogatás, együtt töltött percek a családdal, szeretet, béke és boldog időszak jellemzi ezt az időszakot. 

De az ünnepek nagy heve közben ne feledkezzünk meg a NOVEMBER leginspirálóbb gondolatairól sem, mivel egy egész életre kiépíthető hasznos dolgok voltak ezek a kis szösszenetek. 

Nézzük hát, hogy mik is voltak ezek.

MERJ HIBÁZNI

Talán ez volt a november egyik leghasznosabb, leginspirálóbb gondolata! Elsőre kicsit furán hangozhat, hogy merj hibázni mivel ez nem egy természetes és nem egy mindennapi dolog de mégis úgy gondolom, hogy az aki nem fél hibát elkövetni könnyebben tud egyről a kettőre lépni le szűrve a tapasztalatokat ami által erősebb és képzettebb lehet. Aki meg fél hibát elkövetni az jó esélyekkel indul, hogy amitől fél az bekövetkezzen és jó esélyekkel indul ahhoz is, hogy ne kezdjen bele semmibe és a semmi az az esetek 99%-ban értéktelen is. Én meg úgy gondolom, hogy senki sem szeretne értéktelen lenni.20150807202838-success-couple-man-woman-sunset.jpeg

CSAK AKKOR NINCS ESÉLYED HA NEM ADSZ MAGADNAK!

Így van! Sok olyan helyzet, életszituáció van ahol azt mondjuk na jó ezt én nem tudom megcsinálni és ezzel a mondattal elveszed a lehetőséget önmagadtól, nem adsz esélyt magadnak pedig szerintem jobb úgy vissza emlékezni hogy megpróbáltam és nem sikerült, mint úgy hogy bárcsak megpróbáltam volna.. Nem nyerhetsz mindig ez tény, de legalább az esélyt ne vedd el magadtól, hogy megpróbáld, viszont mindenképp több esélyed van sikerrel járni ha nekivágsz és megadod az esélyt magadnak, mintha nem adnád meg és továbblépnél. 

Amikre óda kellene figyelni a saját érdekünkbe: 

 • Ne akarj megfelelni másoknak
 • Ne engedd be a negatív hatásokat mások által az életedbe
 • Mások véleménye, története, megélt nehézségei ne legyenek a te életed meghatározó elemei!!!!
 • Több boldogság kevesebb rimánkodás
 • Ne legyen minden mindegy ha a saját életedről van szó! 
 • Töröld ki a negatív gondolatokat és ne is engedd be őket (Egy cikk ITT ami segíthet!) 
 • Pesszimista emberekkel ne nagyon legyél egy légtérben! 

ARRA FIGYELJ AMIT EL AKARSZ ÉRNI, MEG AKARSZ VALÓSÍTANI! 

Fontos, hogy ne a nehézségeket lásd mindig mikor meg akarsz szerezni, el akarsz érni valamit. Fókuszálj a célodra és csak azon tartsd a szemed! A nehézségek ígyis-úgyis lesznek az életedben csak nem mindegy hogy a célodhoz vezető úton köszönnek be hozzád vagy ha feladtál mindent és nem tart az életed sehová.. Szóval csak a cél lebegjen a szemed előtt! businessman-hd-wallpaper.jpg

Most pedig 2 tettekre sarkaló idézet is napvilágot lát: 

Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében. Kurt Dimberger

 

 Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen. Mark Twain

Úgy gondolom a november sem volt "Silány" hónap, sok mindent tanított amik hasznosak lehetnek az elkövetkezendő mindennapokban!

143972-goodbye-november-hello-december.jpg

PÁR DOLOG AMIVEL NEM KELLENE ÁRTANOD MAGADNAK

pexels-photo-513208.jpeg

Be kell látnunk lassacskán, hogy nem csak más emberek árthatnak nekünk hanem árthatunk saját magunknak is ami teljesen meglepő mert ki akarna saját magának ártani? Szándékosan senki nem akar keresztbe tenni saját magának ez ugyebár teljességgel kizárt viszont mégis ezt tesszük néha-néha. 

Muszáj észre venni azokat a dolgokat amik nem építik az életünket, amik folyton hátráltatnak és ki kell dobni egyszerűen a szemétbe. Senkinek sincs olyan dolgokra szüksége ami állandó nehézségeket szül és folyamatos elégedetlenséggel tölt el. 

Lássuk csak..

Stressz-Türelmetlenségroadrage1_3375396k.jpg

 Ez a két dolog általában akkor szokott feltörni az emberben mikor egy adott folyamatnak a részese, várva a végét. Írtam egy cikket a stressz leküzdéséről ami ITT megtalálható. A stressz és a türelmetlenség együtt jár amihez hozzácsatolódnak a téveszmék, a szülemények, a negatív gondolatok.. Elkezdesz azon tűnődni türelmetlenségedbe hogy mi lesz ha nem sikerül,  mi lesz ha mondjuk nem kapod meg az állást, ebből kifolyólag folyamatos szorongás kerülget amivel ártasz magadnak viszont nem befolyásolod a folyamat végkimenetelét.

Tehát ha türelmetlen vagy ha stresszes vagy az nem fog neked meg oldani semmit, attól csak rosszabb lehet az egész közérzeted. Ezzel csak és kizárólag magadnak fogsz ártani és semmit nem fogsz tudni vele megoldani.. A következő lépés meg az lesz, hogy bele sem fogsz kezdeni semmibe, mert nem akarod át élni megint azt a szorongást és akkor a jó lehetőségeket sem kaphatod meg.. Szóval ne nagyon türelmetlenkedjél, mert ami rád vár azt előbb vagy utóbb de úgyis meg fogod kapni. 

Az aggódás 

Sajnos minden ember életében gyakran előfordulhat hogy aggódik valaki vagy valami iránt. Ez egy teljesen természetes életérzés, azonban ez sem szül semmit csakis negatív mellékhatásokat.. Attól hogy te aggódsz valaki vagy valami iránt nem lehetsz befolyással rá, tehát nem azért fogja bárki is elkerülni a bajt mert te aggódsz érte, megint csak magadnak árthatsz ezzel ami szorongást szül és ugyancsak megfoszt a boldog perceidtől. Inkább hinni kell abban hogy nem történik semmi baj sőt nem is kell arra gondolni, hogy baj fog történni egyszerűen csak "nyugi minden jó lesz"-t kell mondani saját magadnak és ez által legalább nem fogsz szorongni és nem gondolsz rögtön a legrosszabbra. 

Egy kicsit próbálj meg örülni annak amid van!ed1914_5_tipps_motivation_banner_jpg_960x400_c.jpg 

Biza van, hogy néha rosszul mennek a dolgaink, nem sikerül semmi, nem kapjuk a helyünket a világban, elfog a kedvtelenség ami által magunkba zuhannunk és örülni semminek nem tudunk. Ez a pillanat az amikor magunkat ostorozzuk mindenért, elfelejtünk mindent jót és szépet ami történt velünk eddig, pedig ilyenkor pont az lenne a lényeg, hogy felhozzuk magunkba azokat a szép dolgokat amiket át éltünk vala, és eltekinteni picit a pillanatnyi körülményektől tudván azt, hogy úgyis képes leszel átlendülni a holtpontodon és utána minden jó lesz. Az ha soha semminek nem tudsz örülni megfoszt a saját boldogságodtól és magadnak ártasz megint csak vele úgyhogy nem éri meg kedvtelennek és mogorvának lenni mert az tuti hogy nemfog előrébb vinni.

Ezeket a dolgokat ha mellőzük az életünkből akkor nagyobb nyugodtság és több boldogság fogja jellemezni a mindennapokat, úgyhogy mindenképp meg éri vetni egy pillantást ezekre a parányi dolgokra, elvégre önmagunkról van szó. 

Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad - egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod. Anthony Robbins

3 tipp hogy szabadabb életet élj!

shutterstock_162815834.jpg

Mi is az egyik legnagyobb tényezője a boldog életnek? Az ha szabadon élhetsz. 


Bátran mondhatjuk, hogy mindenki vágyik a szabad életre ahol úgy tud élni mint "hal a vízben". S tulajdonképpen nem is kell olyan sok minden ahhoz, hogy szabad életet élhess.

Konkrétan:

 • Azt csinálod amit szeretsz
 • Óda mehetsz ahová szeretnél
 • S a saját időddel is te rendelkezel, te határozod meg hogy mit mikor csinálsz (Itt azért megjegyezném, hogy sok mindenki úgy él, hogy mások mondják meg, hogy MIT-MIKOR-HOL csináljanak és ez nem szabadság! Így sajnos nem lehet boldog életet élni.) 

Azonban van pár apró dolog ami megfoszthat a saját szabadságodtól és ezeket gyakran el követjük a rohanó mindennapokban. Az apró dolgok is nagy befolyással lehetnek az életünkre ezért fokozottan nagy figyelmet igényelnek. Lehet hogy most azt mondod ugyan már ezekre a dolgokra figyeljek óda? van épp elég bajom nekem így is...
Csak azért figyelj óda ezekre a dolgokra is mert saját magadról van szó.. A jó dolgokat is és a rossz dolgokat is saját magaddal teszed.
Nem árt néha óda figyelni hogyan is élünk, mert lehet nem üt be azonnal a baj, viszont hosszútávon ezek sosem kifizetődőek.

Nos nézzük akkor minek is kellene picivel nagyobb figyelmet tulajdonítani.

1. Ne akarj megfelelni másoknak!

Az igazság az, hogy mindenkinek nem fogsz tudni megfelelni s kár azon gyötörni magad, hogy már megint mit rontottam el hogy nem tetszik neki (<-- a személy akinek meg szeretnél felelni). Ha másoknak akarsz megfelelni mindig azon fogsz gondolkodni hogy mi olyat tudnék nyújtani, csinálni ami neki és neki és neki is megfelel és így hogy élhetnél szabad életet? Ez olyan mintha el árulnád magad, a saját ízlésed elé helyezed mások szükségleteinek a kielégítését az ő ízlésük szerint.. Saját  magadnak akarj megfelelni, ámbár így sem fogsz mindenkinek tetszeni de a jó hír az hogy nem is kell, sokkalta jobb lesz mintha egyenként mindenkinek a szeme fénye szeretnél lenni. S ne foglalkozz a negatív véleményekkel, ne azért ne csinálj meg valamit mert ki nevethetnek vagy mert "megköveznek" érte. Ne engedd a negatív hatásokat az életedbe mert ha jelen vannak nem élhetsz szabad életet! 

2. Ne félj hibázni! 

Gyakran használom ezt a kijelentést, mert tudom azt hogy aki fél hibázni, aki mindig szorong hogy el ronthat valamit az nem tud egyről a kettőre lépni, nem tapasztalhat meg dolgokat amik később a siker alappillérei lehetnek. Ha a félelem átveszi fölötted az irányítást mindig mikor egy döntést kell meghoznod, csinálnod kell valamit akkor biztos hogy sosem járhatsz sikerrel. Félreértés azért ne essék, az hogy mersz hibázni az nem azt jelenti, hogy mindig hibázni is fogsz vagy esetleg az a célod hogy hibázz.. Nem. Csupán csak tisztában vagy azzal, hogy nem sikerülhet minden elsőre és ha hibázol, ha valami nem sikerül az nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. Amint rettegsz attól hogy döntést kell hoznod, valamit meg kell csinálnod tudva azt hogy hibát követsz el, jó eséllyel pályázol arra hogy nem is fog sikerülni, nem tudod megcsinálni, rossz döntést fogsz hozni és rá eszmélsz arra is hogy nem vagy szabad, ugyanis félelemben élni nem szabadság.

3. Néha azért lazíts is!1168-00-06.jpg

Jaj én tudom, hogy neked a munka az első, tudom hogy mindent bele adsz éjt nappá teszel, sikeres akarsz lenni ezért keményen dolgozol mondván azt hogy pihenek amikor elértem a célom. Nos ez dicséretes de így a munkád rabja leszel, egyre görcsösebben fogsz minden napot megélni és nehezebb lesz elérni azt amire vágysz. Néha lazíts kicsit, most nem azt mondom hogy utazz el a világ másik felére, hanem hogy kicsit menj szórakozz a barátaiddal, engedd ki a gőzt, legyen pár nyugodt órád, úgy hogy nem a munkádra gondolsz, tölts több időt a szeretteiddel, mert ők fel tölthetnek a mindennapi harcok megvívásához. Ha mindig csak a munka csak a munka van, mindent eltörölsz, a barátaiddal a családoddal nem foglalkozva, így elveszed a saját szabadságod, el löksz mindenkit magadtól, egyedül fogsz szembenézni a problémáiddal és bele roskadsz. Szóval kell néha egy kis " bugi-bugi " 

Nem szabad engedni azoknak a dolgoknak amik nem építenek, apró dolgok is megfoszthatnak a boldog élettől és most a saját életedről van szó.. Biztos nem mindegy hogy hogy éled le. Úgyhogy építsd be ezeket és élj úgy ahogy élni érdemes!

7 ÉLETKÉP ami boldogságot sugároz

Látva mások boldogságát, egyfajta boldogsághormon szabadul fel amit képek által is át élhetünk!

1.s2.jpgHázi kedvenccel töltött percek a természetben.. Nem nézve az időt csak élvezni a pillanatot.

2.s3.jpgEgy kedves apuka könyvel a kezében a fiát tanítja. S erre a megfelelő hely nem más mint a természet.

3.s4.jpgEgy boldog pár akik ki élveznek minden együtt töltött percet a tenger morajlása közben.

4.s6.jpgBoldog percek közben tudva azt hogy együtt mindenre képesek. 

5.s5.jpgIdős pár akik nem törődve semmivel élvezik egymás társaságát. Boldogan sétálnak a természet adta szépségekbe.

6.s.jpgCsodás család boldog pillanatai a tengerparton. Ráadásként a sport adta szépségeket kiélvezve.

7.s_1.jpgGyerekek akik ki élvezik a naplementét egy kis szaladgálással alátámasztva.

Mindenki boldog lehet egyszerűen csak ki kell élvezni minden pillanatot a szépet és a jót meglátva. Örülni egymásnak és élni a minden nap adta lehetőségekkel! 

Ami érdekelhet: 

3 Technika a stressz leküzdésére

1 év = 365 LEHETŐSÉG

Egy döntés = egy teljesen más élet

Percekből órák, órákból napok és így tovább

5 idézet ami hozzásegít a jobb közérzethez és tettekre sarkal! 

6 KIFOGÁS AMIT ÖRÖKRE EL KELL FELEJTENED!

A kifogások gyártásának oka (okai) gyakran a motiváció és a magadba vetett hited hiányában keresendő..istock_000014535452medium.jpg

Nem hiszed el magadról, hogy sikerülhet kézzelfoghatót teremtened, ez által mindig megmagyarázod, hogy mi miért nem sikerülhet.

Kifogásokat találsz csak hogy ne kelljen bele kezdened valami újba és elveszed magadtól a lehetőséget, hogy valami olyat alkoss amire képes lennél és esetleg megváltoztatná az életed. S mindezt miért cserébe? A lustaságért, félelemért, mások véleménye miatt, tévhit miatt.. Olyan problémákat képzelsz magad elé ami nincs is ott valójában. Meg éri ezekért "NYUGTON" maradni? Szerintem nem..

Egyszerűen el kell felejtened, ki kell töröld az elmédből ezeket a kifogásokat amiket minden alkalommal felhozol magadnak. Így sokkal könnyebben fogsz érvényesülni és sokkal több mindent fogsz el érni az életben! Lássuk hát miket is kell örökre magad mögött hagynod: 

-Nem vagyok elég jó

Ezt nagyon gyorsan ki kell ölnöd magadból, hogy be magyarázod nem vagy elég jó.. Egyáltalán honnan tudod hogy nem vagy elég jó ha meg sem próbálod? S mi lesz ha mondjuk tényleg nem vagy elég jó? Azért fel kell adnod valamit? Nem muszáj sikerüljön minden elsőre.. sőt nem is fog.. De ha meg sem próbálod akkor elveszed magadtól a lehetőséget. Az ember fejlődőképes ami először nem sikerült az sikerül majd másodjára vagy harmadjára de ezért a tévképzetért nem kell hogy meghátrálj!

-Vajon mit fognak gondolni rólam? 

Ez a második legrosszabb gondolat, és kifogás amit arra hozol fel hogy inkább bele se kezdj semmibe mert esetleg kinevetnek, kicsúfolnak ez által szégyen érzet keletkezik benned és hagysz a francba mindent.. Őszintén megéri azzal foglalkoznod hogy mit gondolnak rólad amikor egy saját döntést kell meghoznod? NEM KELL MEGFELELNED SENKINEK SEM! Kizárólag csakis magadnak! A te életed a te döntéseid és a te felelősséged is egyaránt, ha nem csinálsz semmit az emberek akkor is beszélni fognak rólad, ha meg csinálsz valamit akkor is de számít ez? Nem számít úgyhogy ne helyezd őket magad elé! Ez nem önzőség,csak amikor már nemfog érdekelni senki véleménye akkor úgymond kiszállsz a mókuskerékből és kezded megvalósítani azt amit szeretnél minden negatív mellék hatás nélkül! single-yellow-smiley-face-amongst-group-of-blue-sad-faces.jpg

Egyáltalán nem baj ha a kis sárga mosolyfej vagy ott egyedül! S tudod hogy miért nem baj? Mert így KItűnsz és nem pedig EL a nagy semmibe vezető úton! 

-Másoknak sem sikerült így lehet nekem sem fog..

Amikor a félelem párosul egy múltban elvégzett tettel ami nem járt sikerrel és amihez konkrétan közünk sincs! Hát nem tökéletes kifogás? De! Tökéletes ahhoz hogy meghátrálj és ne csinálj semmit, tökéletes ahhoz hogy minden maradjon a régi.. Tökéletes kifogás ahhoz, hogy úgy éld le az életed, ahogy mások akarjak és nem úgy ahogy szeretnéd.. Egy ilyen kis mondattal veszed el magadtól a lehetőséget akár egy jobb élettől.. Pedig egyszerűen csak ki kellene töröld az elmédből és örökre elfelejtened. Viszont ha jobb életre vágysz ahol nem szorongsz, nyitott vagy a változásokra és az új dolgokra akkor meg is teszed, elfelejted örökre!

-Nincs rá lehetőségem

Valóban nincsen? Vagy lenne csak épp lusta vagy megtenni a lépeseket az ügy érdekében... Esetleg kellemetlen az óda vezető út és elment a kedved végig csinálni? Igen.. Hát a legtöbben sajnos itt adják fel, itt mondják azt hogy jó ezt én tovább nem csinálom, elegem van ebből és így feladva mindent élik tovább az életüket várva a csodát hogy majd netán tán betoppan egy jó lehetőség és azt kihasználva fel jutnak a csúcsra. Sajnos ez nem így lesz.. Lehet hogy tényleg nincs lehetőséged egy adott dolgot megszerezni PILLANATNYILAG.. de ha nagyon akarod akkor találsz rá módot és ha mégsem találnál akkor megteremted a saját lehetőségeid! 

Biztos mindenki szeretne egy jó életet le élni mivel nem is olyan hosszú ez az egész ezért éljük úgy ahogy élni érdemes! 

CSAK AKKOR NINCS ESÉLYED HA NEM ADSZ MAGADNAK!!!!!!

3 TECHNIKA A STRESSZ LEKÜZDÉSÉRE!

92446_9dad_7_1.jpgAz a fránya stressz..

Ami meggátol mindig mikor valami fontosat készülök csinálni. Mindig ott leselkedik arra biztatva hogy engedjek utat neki.. Át akarja venni az irányítást fölöttem és felnagyítja a dolgokat körülöttem, hogy a legapróbb dolgok miatt is aggódnom kelljen. 

A bizonytalanságba vezet és arra késztet hogy egy perc nyugtom se legyen.. A fülembe súgva kérdezi mi van ha nem sikerül? És csendesen a választ is óda böki  ami így szól, mert lehet hogy nem fog.. Máris le húzza a morálomat, megbénít és kezdek rá jönni én is hogy lehet tényleg nem fogok sikerrel járni.. 

De rá jöttem erősebb vagyok annál, hogy a stressz irányítson engem! Én fogok parancsolni neked barátom nem pedig fordítva! Akkor jössz elő amikor én mondom de mivel nem építesz engem ezért nem fogunk gyakran találkozni azt meg súgom.. 

Ez a bűvész most el árulja a titkát.. Szóval érdekel hogy mivel győztelek le? 

- A legszebb dolgokra gondolok. Azokra a dolgokra amik valaha megtörténtek velem az életben, amiket el értem és megvalósítottam ez által erőt veszek magamon és tudom hogy a soron következő akadályokat is le fogom győzni mert semmi sem állhat az utamba.. Főleg nem a stressz! 

- Maximálisan állok a dolgokhoz, de nem úgy mint aki sohasem veszíthet. Nyilván benne van a pakliban, hogy nem sikerül mindig nyernem.. Minden csatát nem lehet megnyerni.. Van hogy nyerünk és van hogy tanulunk. Aki tisztában van azzal, hogy nem lehet mindent megnyerni ennek tudatába mégis csak a nyereségre fog fókuszálni és koncentrálni helyet nem adva a stressznek! 

- Zenét hallgatok ami maximálisan el űzi a stresszt, még a stressz gondolatát is s mindezek által nem hagyok egyáltalán teret a stressznek és nem irányít a rossz irányba amely csak és kizárólag negatív gondolatokat szül!

Ha hagyod érvényesülni a stresszt, hagyod hogy eluralkodjon rajtad akkor nem lesznek nyugodt perceid és az élet akkor élet igazán ha nyugodtan, boldogat tudod élni minden negatív mellékhatás nélkül!