CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

Merj változtatni az életeden!

2018. január 10. - Inforfess

sunset.jpg

E pár évtized az ember életében nagyon gyorsan elillan, ezért igyekezni, törekedni kell minden percét élvezni és azt csinálni ami jön szenvedélyből, ami boldoggá tesz. Tudván, hogy az élet nem örök mégis rengeteg ember úgy él, hogy egyáltalán nem élvezi az életet, boldogtalanok mint hogyha szenvedni és gürcölni jöttek volna a világra és valójában nem az a fő probléma, hogy ez így van, hanem az, hogy beletörődve élik azt az életet amit utálnak. Hogy miért? Mert ez vált szokássá, kialakult egy rendszer az életükben amit követnek még ha rossz is. Félve az újtól inkább megmaradnak a "biztosnál" ami bármennyire is rossz mégis biztonságosabbnak tűnik, mint változtatni és új dolgok felé venni az irányt.

Nehéz mindent "felrúgni" és változtatni a pillanatnyi életmódon, már csak azért is, mert az új dolgok mindig bizonytalanságot és félelmet sugallnak de előnyösebb és célravezetőbb vállalni ezt a kockázatot azért, hogy később jobb legyen. Állandó harcokat vívunk a mindennapokban, akkor miért ne lehetne erőfeszítéseket tenni azért, hogy jobb életet élhessünk, miért ne lehetne egy céllal alátámasztani a mindennapokat és azért harcolni? Talán mert félünk az új dolgoktól? Mert félünk a változástól? Mások véleménye miatt? Ezekért nem éri meg feladni a változásra való hajlamot vagy akár egy jobb életet.

Ami szükséges a változáshoz: 

  • A változásra való hajlam, változni akarás
  • Elhatározás 
  • Döntésmeghozás
  • Cselekvés, tenni akarás
  • Kockázat vállalás 
  • MOTIVÁCIÓ!
  • Társaság, barátok kik támogatnak

Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.  ~Lafayette Ron Hubbard

Ha úgy érzed nem vagy elégedett a jelenlegi helyzeteddel, életeddel akkor merj változtatni rajta és ne hagyd lebeszélni magad róla csak mert szokásoddá vált így élni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr5513563511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2018.01.11. 16:38:52

Te hany eves vagy, kiralylany?
Csak elhatarozas kell? Hogy otthagyd a gyerekeid, a kozos barataitokat, a fele kiralysagod, a fele lakashiteled? Hogy a fel eleted ledolgozasa utan megint nullarol kezdj mindent, mintha most lennel 18? Az egzisztenciat, a munkat, a karriert, a parkapcsolatot? Mindent nullarol, a habokra, minden biztato kilatd nelkul? Szerinted ez tenyleg ennyi?

Vagy mar megvan az uj partner, aki miatt elhagyod a regi eleted? Vagy annyira fuggetlen vagy anyagilag, hogy zolkeno nelkul folytathatod a felezes-osztozkodas utan is? Vagy olyan otvar melod van, amiert nem kar, amilyent ugyis talalsz 5 perc alatt? Vagy miert vagy ilyen magabiztos?

Kevesbe lenne coelho-izu, ha leirnad hogy te pl mikor kezdtel uj eletet, mi vitt ra, hogyan csinaltad?

Inforfess 2018.01.11. 17:50:06

@protézisesh: Bizonyára kissé félre értettél. A cikk lényege az, hogyha olyan életet élsz amit egyébként utálsz akkor merj változtatni rajta, merj lépéseket tenni annak érdekében, hogy jobbá váljon az életkörülményed. Sok mindenki inkább a megszokottat választja még ha rossz is pedig lehet, hogy képes lenne változtatni. A leírtakból egy szó sem hozható összefüggésbe azzal, hogy el kell hagynod a gyerekeid, párkapcsolatod..

protézisesh 2018.01.11. 21:26:45

@Inforfess: és akkor hogyan (es mit) valtoztatsz?

Inforfess 2018.01.11. 22:35:51

@protézisesh: Én nem tudom, hogy mire vágysz ahogy azt sem, hogy épp min változtatnál az életedben. Csak azt tudom, hogy az ember képes változni, változtatni az életén, megteremteni azt az életet ami boldoggá teszi. A cikk mondanivalója szerintem az lenne, hogy ne elégedjünk meg puszta megszokásból azzal ami esetleg nem tesz boldoggá, ami esetleg nem építi az életed és nem vezet előre, ez lehet munkahely, rossz szokások, negatív-pesszimista társaság vagy bármi ami úgy gondolod, hogy árthat. A végszóval élve, neked én nem mondhatom meg, ahogy szerintem senki más sem, hogy mit és hogyan csinálj a saját életeddel, én csak azt mondom, hogy van választásod, tudsz választani és dönteni hogy mit hogyan csinálj.

protézisesh 2018.01.12. 07:03:10

@Inforfess: Ezt csak úgy közhely szinten mondod, vagy te már túl vagy egy ilyen nagyon megváltoztattam az életem helyzeten? Anélkül nem vagy hiteles…

Inforfess 2018.01.12. 09:28:52

@protézisesh: Nem mondanám ezt közhelynek.

thegabcsi 2018.01.12. 09:48:08

L. Ron Hubbardtól az idézet a végén csak a véletlen műve, mert pont idevág, vagy esetleg valami más van a háttérben, hogy pont tőle idézel?

Inforfess 2018.01.12. 10:01:06

@thegabcsi: Szeretem mikor a cikk témáját alátudom támasztani egy idézettel. Nem véletlenül került óda be.

protézisesh 2018.01.12. 13:20:02

@Inforfess: “Csak azt tudom, hogy az ember képes változni, változtatni az életén, megteremteni azt az életet ami boldoggá teszi.“

Ez nem közhelyes? Hát mi? Ha ez igaz lenne, akkor 7,5 milliárd boldog ember rohangálna a világban. De sajnos ez csak addig igaz, hogy megigazítom a tököm, ha nyomja a gatya. De a szobát már nem hagyhatom el, bármennyire is szeretnék máshol, másokkal, mást csinálni. Akár csak egy órára is, nemhogy egy életre. És itt meg is dől az elméleted. Amit így el lehet dönteni, meg lehet oldani, az nem is igazi probléma....

Inforfess 2018.01.12. 13:39:01

@protézisesh: Azokról az emberekről van szó, akik TUDNÁNAK váltóztatni, akik esetleg otthon ülnek és várják a csodát kimondván azt hogy az élet milyen rossz holott nem tesznek semmit azért, hogy jobb legyen. Akiket nem gátolnak egészségi problémák és egyéb olyan dolgok amik befolyással lehetnek akár egy döntésmeghozásra.
süti beállítások módosítása