CSAK CSINÁLD

Inforfess

Inforfess

3 tipp hogy szabadabb életet élj!

2017. december 04. - Inforfess

shutterstock_162815834.jpg

Mi is az egyik legnagyobb tényezője a boldog életnek? Az ha szabadon élhetsz. 


Bátran mondhatjuk, hogy mindenki vágyik a szabad életre ahol úgy tud élni mint "hal a vízben". S tulajdonképpen nem is kell olyan sok minden ahhoz, hogy szabad életet élhess.

Konkrétan:

  • Azt csinálod amit szeretsz
  • Óda mehetsz ahová szeretnél
  • S a saját időddel is te rendelkezel, te határozod meg hogy mit mikor csinálsz (Itt azért megjegyezném, hogy sok mindenki úgy él, hogy mások mondják meg, hogy MIT-MIKOR-HOL csináljanak és ez nem szabadság! Így sajnos nem lehet boldog életet élni.) 

Azonban van pár apró dolog ami megfoszthat a saját szabadságodtól és ezeket gyakran el követjük a rohanó mindennapokban. Az apró dolgok is nagy befolyással lehetnek az életünkre ezért fokozottan nagy figyelmet igényelnek. Lehet hogy most azt mondod ugyan már ezekre a dolgokra figyeljek óda? van épp elég bajom nekem így is...
Csak azért figyelj óda ezekre a dolgokra is mert saját magadról van szó.. A jó dolgokat is és a rossz dolgokat is saját magaddal teszed.
Nem árt néha óda figyelni hogyan is élünk, mert lehet nem üt be azonnal a baj, viszont hosszútávon ezek sosem kifizetődőek.

Nos nézzük akkor minek is kellene picivel nagyobb figyelmet tulajdonítani.

1. Ne akarj megfelelni másoknak!

Az igazság az, hogy mindenkinek nem fogsz tudni megfelelni s kár azon gyötörni magad, hogy már megint mit rontottam el hogy nem tetszik neki (<-- a személy akinek meg szeretnél felelni). Ha másoknak akarsz megfelelni mindig azon fogsz gondolkodni hogy mi olyat tudnék nyújtani, csinálni ami neki és neki és neki is megfelel és így hogy élhetnél szabad életet? Ez olyan mintha el árulnád magad, a saját ízlésed elé helyezed mások szükségleteinek a kielégítését az ő ízlésük szerint.. Saját  magadnak akarj megfelelni, ámbár így sem fogsz mindenkinek tetszeni de a jó hír az hogy nem is kell, sokkalta jobb lesz mintha egyenként mindenkinek a szeme fénye szeretnél lenni. S ne foglalkozz a negatív véleményekkel, ne azért ne csinálj meg valamit mert ki nevethetnek vagy mert "megköveznek" érte. Ne engedd a negatív hatásokat az életedbe mert ha jelen vannak nem élhetsz szabad életet! 

2. Ne félj hibázni! 

Gyakran használom ezt a kijelentést, mert tudom azt hogy aki fél hibázni, aki mindig szorong hogy el ronthat valamit az nem tud egyről a kettőre lépni, nem tapasztalhat meg dolgokat amik később a siker alappillérei lehetnek. Ha a félelem átveszi fölötted az irányítást mindig mikor egy döntést kell meghoznod, csinálnod kell valamit akkor biztos hogy sosem járhatsz sikerrel. Félreértés azért ne essék, az hogy mersz hibázni az nem azt jelenti, hogy mindig hibázni is fogsz vagy esetleg az a célod hogy hibázz.. Nem. Csupán csak tisztában vagy azzal, hogy nem sikerülhet minden elsőre és ha hibázol, ha valami nem sikerül az nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. Amint rettegsz attól hogy döntést kell hoznod, valamit meg kell csinálnod tudva azt hogy hibát követsz el, jó eséllyel pályázol arra hogy nem is fog sikerülni, nem tudod megcsinálni, rossz döntést fogsz hozni és rá eszmélsz arra is hogy nem vagy szabad, ugyanis félelemben élni nem szabadság.

3. Néha azért lazíts is!1168-00-06.jpg

Jaj én tudom, hogy neked a munka az első, tudom hogy mindent bele adsz éjt nappá teszel, sikeres akarsz lenni ezért keményen dolgozol mondván azt hogy pihenek amikor elértem a célom. Nos ez dicséretes de így a munkád rabja leszel, egyre görcsösebben fogsz minden napot megélni és nehezebb lesz elérni azt amire vágysz. Néha lazíts kicsit, most nem azt mondom hogy utazz el a világ másik felére, hanem hogy kicsit menj szórakozz a barátaiddal, engedd ki a gőzt, legyen pár nyugodt órád, úgy hogy nem a munkádra gondolsz, tölts több időt a szeretteiddel, mert ők fel tölthetnek a mindennapi harcok megvívásához. Ha mindig csak a munka csak a munka van, mindent eltörölsz, a barátaiddal a családoddal nem foglalkozva, így elveszed a saját szabadságod, el löksz mindenkit magadtól, egyedül fogsz szembenézni a problémáiddal és bele roskadsz. Szóval kell néha egy kis " bugi-bugi " 

Nem szabad engedni azoknak a dolgoknak amik nem építenek, apró dolgok is megfoszthatnak a boldog élettől és most a saját életedről van szó.. Biztos nem mindegy hogy hogy éled le. Úgyhogy építsd be ezeket és élj úgy ahogy élni érdemes!

A bejegyzés trackback címe:

https://inforfess.blog.hu/api/trackback/id/tr1313424879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása